SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ Parti Bursa'da yoğun katılımlı kongre

İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı'nın 1. Olağan Kongresi yoğun bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKKM) Osmangazi Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede Kurucu İl Başkanı Yüksel Yılmaz'ın 71 kişilik listesi seçimle Bursa İl Yönetimini oluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2018 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2018 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İYİ Parti Bursa'da yoğun katılımlı kongre

ZAFER OPSAR/BURSAPORT

Meral Akşener'in Genel Başkanlığı'nda kuruluş sürecini tamamlayan İYİ Parti'de il ve ilçe kongreleri devam ediyor. İYİ Parti Bursa 1. Olağan İl Kongresi Merinos AKKM Osmangazi Salonu'nda yoğun bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi. İYİ parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın Divan Başkanı olduğu kongrede Kurucu İl Başkanı Yüksel Yılmaz'ın listesi Bursa İl Yönetimine seçildi.

Kongrenin açılışı ve konukların duyurulmasından sonra kürsüye gelen Yüksel Yılmaz, İYİ Parti'nin kısa sürede milyonların umudu haline geldiğini ifade ederek, demokrasinin ayaklar altına alınmasını sineye çekmeyeceklerini söyledi. "Binlerce yıllık tarihimizi Atatürk'ün emanetini sahipsiz bırakamayız" diyen Yılmaz, "Kurulamaz dediler, kuruldu. Tutunamaz dediler, tutundu. İktidar olamaz diyorlar andımız olsun ki yarın iktidar oldugumuzu görecekler. İYİ Parti bir kardeşlik hareketidir. Bağrışmanın, kavganın kara bulutunu dağıtmak için buradayız." ifadelerini kullandı.

Mücadelelerinin tüm Türkiye'nin gönlünü kazanana kadar süreceğini kaydeden Yüksel Yılmaz, iktidarın başarısız olduğu bir ortamda muhalefet partilerinin umut olması gerektiğini söyledi. Yılmaz, "Bu kadar başarısız olan bir iktidar döneminde muhalaefet partileri de başarısızlıkta iktidara adeta nazire yapıyor. İYİ Parti'yi toplumsal adaleti, hukukun üstünlüğünü sağlamak, sarsılan devlet düzenini yeniden tesis etmek üzere Türkiye sevdalıları kurdu." dedi.

Bursa'nın da Türkiye gibi iyi yönetilmediğini ileri süren Yılmaz, şunları söyledi:

"Yerelde ve genelde aynı parti iktidar olmasına karşın Bursa sorunlarla boğuşmaktadır. Bu kentin çağdaş yüzünü temsil eden Nilüfer'de kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüm yapılıyor. Kentsel dönüşüm Nilüfer'den değil, şiddetli bir depremde önemli bölümü yıkılacak olan Yıldırım ve Osmangazi'den başlamalıdır. Kentsel dönüşüm neden Nilüfer'de Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda yapılıyor? Bunun adı rantsal dönüşümdür. FSM'den başlayıp Carrefour'a kadar kentsel dönüşüm projelerindeki firmaların isimlerine bakın hep aynı isimleri göreceksiniz. Tabelalarda hep bu kentin İmar Komisyonu üyesi olan Meclis üyesinin ismini görüyoruz.

Meral Akşener ve yol arkadaşları o derviş hırkasını çıkartacaktır. Biz Bursalılar'a düşen tarihi bir görev var. Sayın Meral Akşener'i Cumhurbaşkanı yapacağız. Bu ülkenin Meral Akşener'e ihityacı var. Bursa kime omuz vermişse Türk siyasetinde o kişi Türkiyenin kaderini belirlemiştir."

İYİ Parti Bursa Kurucu İl Başkanı Yüksel Yılmaz, seçimle göreve geldi

560 kayıtlı delegenin olduğu İYİ Parti Bursa İl Kongresi'ne 450 delege katıldı. Tek liste ile yapılan seçimlerde 405 oy kullanıldı.

Başkan ile birlikte 71 kişiden oluşan İYİ Parti Bursa İl Yönetim Kurulu'nda şu isimler yer aldı:

Adil Bayraktar, Adnan Koca, Afet Gürorman, Ahmet Aydın, Ahmet Koç, Ayşe Akgün, Ayşegül Özyiğit Gül, Bayram Kazancı, Beyhan Erdoğan, Birgül Yıldız Günay, Birol Mumcu, Dilan Ateş, Dilek Karabıyık, Dolunay Kırıcı, E. Sabri Atlıoğlu, Ece Yılkaya, Emel Çağlar, Sebahattin Kaplan, Ergün Elibol, Erkan Zorba, Erten Kayan, Faruk Aydın, Fatih Karabatı, Fatih Yılmaz, Fazlı Seyis, Feride Budak, Gülcan Somuncuoğlu, Günaydın İzmirli, Güven Turan, Halil Budak, Haluk Hısımcıl, Hasan Savaş, Hidayet Sevinç, Hülya Eryılmaz, Hüsamettin Taşdemir, Hüseyin Koçak, İbrahim Tugay Ateş, İlyas Albayark, İsmail Şenol, Kazım Haluk Ünal, Kemal Ataç, Levent Öncü, Levent Özeren, Mehmet Aybars Yılanlı, Mehmet Yılmaz, Mesut Şen, Nermin Ceyhan, Nurettin Bacak, Oğuz Hançer, Orhan Galata, Osman Aydın, Özgür Şimşek, Reşat Kumbasar, Rufayi Tarsus, Semra Doğan, Salih Alkaya, Salih Pınarbaşı, Serdar Burulday, Sinem Toplan, Şentürk Aydın, Tahsin Küçükarslan, Tevfik Demir, Turan Aktaş, Üstün Tunalıgil, Yahya Bahadır, Yavuz Akpınar, Yunus Emre Akar, Yüksel Seyhun, Zafer Milli, Zehra Bekar

İl Disiplin Kurulu da şöyle:

Şükrü Türköz, Mehmet Akdağ, Adem Özerat, Durali Avcı, Nezir Durgun, Ali Çinçeoğlu, Fatih Alemdar, Hüseyin Çibir, Mustafa Şeviker

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.