SON DAKİKA
Hava Durumu

İstifa eden Şamil Tayyar'dan AK Parti'ye göndermeler

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek siyaseti bırakacağını açıklayan Şamil Tayyar, siyaseti bırakmasına VP Genel Başkanı Doğu Perinçek'e yönelik tepkisinin neden olduğu iddialarını yalanladı. Perinçek'in AK Parti açısından sorguya muhtaç olduğunu ifade eden Tayyar, "Devletin imanı adalet, siyasetin limanı ahlaktır" ifadeleri ile göndermede bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2020 00:22
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2020 00:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İstifa eden Şamil Tayyar'dan AK Parti'ye göndermeler

AK Parti eski Milletvekili Şamil Tayyar, parti genel merkezindeki görevinden ayrılışıyla ilgili ilk kez konuştu. Twitter hesabından AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılmasını Doğu Perinçek için attığı tweete bağlayanları eleştiren Tayyar, görevi bırakmasıyla atılan tweetin hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Tayyar, AKP'ye yakın medya kuruluşlarının da Perinçek grubunun söylemlerine itibar ettiğini belirterek sorunun AKP açısından sorgulanması gerektiğini ifade etti.

Şamil Tayyar, "Ayrılışımı Perinçek twitine bağlayanlar oldu. Hiç ilgisi yok. Tuhaf olan; Perinçek grubunun aynı teraneyi çalması, bırakın beni, hükümeti yönettiklerini pervasızca söylemesi, üstelik bize yakın kanallarda itibar görmesi. Sorunun AKP açısından sorguya muhtaç yanı burası" ifadelerini kullandı.

Şamil Tayyar ayrıca, "Geceye bir not düşeyim. Devletin imanı adalet, siyasetin limanı ahlaktır" ifadeleri ile isim vermeden AK Parti'ye göndermede bulundu.

Tayyar Perinçek'e ne demişti?

Şamil Tayyar, kısa süre önce sosyal medyada Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i hedef aldığı açıklamasında, "Cumhurbaşkanımıza 'İslamcı Kemalist' diye rol biçen, AK Parti'nin akıl danesiymiş gibi rol çalan Perinçek ve avanesini uyarayım. Sadece FETÖ karşıtlığı sizi değerli kılmaz, ilave meziyetlere ihtiyaç var" demiş ve "1- Haddinizi bileceksiniz. 2-Darbe seçmeyeceksiniz.... 3- Milli olacaksınız." diye çıkışmıştı. 

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şamil Tayyar, bu çıkışından birkaç gün sonra, "Birlikte görev yaptığım Tanıtım ve Medya Başkanımız @mahirunal'la istişare sonucunda 'yardımcılık' görevinden ayrıldım. Nasip olursa mesleğime dönüyorum. Aktif siyaseti bırakıyorum. Bize güvenen tüm dostlara sevgi ve muhabbetle" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.