SON DAKİKA
Hava Durumu

İşten atılan işçiler için iş bırakma eylemi

Bursa'da kurulu MCI AKWEL Otomotiv yan sanayi fabrikasında üç işçinin işten çıkarıldığı iddiasıyla Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (Türk-İş) bağlı Türk Metal Sendikası üyesi işçiler, iş bırakma eylemi başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2020 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2020 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İşten atılan işçiler için iş bırakma eylemi

MCI AKWEL Otomotiv'in Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yan sanayi fabrikasında gece mesaisi yapan işçiler evlerine gitmedi, sabah mesaisine gelenler ise üretime başlamadı. Fabrika bahçesinde toplanan işçiler slogan attı.

Türk Metal Sendikası Osmangazi Şube Başkanı Mesut Erdem, gazetecilere yaptığı açıklamada şirkette aralık ayında örgütlenme çalışmalarını tamamladıklarını ve yetki aldıklarını söyledi.

Fabrikada toplam işçi sayısının 850 olduğunu kaydeden Erdem, "Yetki belgemizde 504 üyemiz var. O dönem iki arkadaşımızı işten attılar. Üye sayımız içeride şu an 700'ü aştı. Bugün de bir arkadaşımızı işten attılar. İşten atılan arkadaşımıza destek vermek için çıkan vardiya, evlerine gitmedi. Giren vardiya da üretimi komple durdurdu. Şu anda içeride üretim yok. Atılan arkadaşlarımız iş başı yapana kadar üretim olmayacak." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.