SON DAKİKA
Hava Durumu

İşte geçmeyen araçlar için halktan çıkacak para

Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleri ile Avrasya Tüneli, İstanbul-İzmir ve Kuzey Marmara otoyolları için geçmeyen araçlar için ödenecek 'garanti' bedeline ilişkin net tutar belli oldu. Yüklenici firmalara Hazine garantisi kapsamında gelecek hafta 3 milyar 650 milyon TL ödeme yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2019 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2019 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İşte geçmeyen araçlar için halktan çıkacak para

AKP iktidarının "yap-işlet-devret" modeli ile "mega proje" olarak sunduğu üçüncü boğaz köprüsü Yavuz Sultan Selim, Osmangazi köprüsü ile İstanbul-İzmir ve Kuzey Marmara otoyol projeleri için yüklenici firmalara verilen araç geçiş garantisi sayısına ulaşılamadı. Devlet bu köprü ve otoyollardan geçmeyen araçların bedelini şirketlere Hazineden, yani halkın cebinden ödeyecek.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre söz konusu projelere 2018 yılı için "garanti" kapsamında yapılacak ödemelere ilişkin hesaplamalar tamamlandı. Hesaplamalarda 2 Ocak 2018 tarihli dolar kuru esas alındı. Buna göre, gelecek hafta ya da en geç sonraki hafta Hazine'den köprü ve otoyollar için Hazine garantisi kapsamında toplam 3 milyar 650 milyon TL ödeme yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.