SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul kısa sürdü; Olay TV Bursa'ya dönüyor

Merkezini Bursa'dan İstanbul'a taşıyarak 30 Kasım'da yayın hayatına başlayan Olay TV'nin ekranı 26 gün sonra karartılmıştı. Bursalı iş insanı Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu Olay TV, merkezini yeniden Bursa'ya taşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2021 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2021 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İstanbul kısa sürdü; Olay TV Bursa'ya dönüyor

PELİN AKDEMİR / BURSAPORT

Olay TV, 'eve dönme' kararı aldı... Bursa'nın yerel kanalı olarak 26 yıl yayın yaptıktan sonra Kasım 2019'da kapanan ve Bursalı iş insanı Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu Olay TV kısa süre önce merkezini Bursa'dan İstanbul'a taşıdı. 30 Kasım'da yeniden yayına başlayan Olay TV'nin yayın hayatı 26 gün sürdü. Genel Yayın Yönetmenliğini Süleyman Sarılar'ın üstlendiği Olay TV, çeşitli iddialar ortaya atılarak, 25 Aralık'ta ekranı kararttı.

Çavit Çağlar'ın "yüzde 100 sahibi benim" dediği Olay TV, bir yıl aranın ardından merkezini yeniden Bursa'ya taşıyor. Olay Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan, teknik hazırlıkların tamamlanması ve pandeminin hafiflemesiyle beraber Olay TV'nin kısa süre içinde yeniden yayına başlayacağını söyledi. İnan, Olay TV'nin Bursa'da eskiden olduğu gibi aynı çizgide devam edeceğini aktardı.

'BURSALI GAZETECİLERİN OKULU OLAY TV'

Olay TV'nin Bursa'da yeniden yayına başlayacak olmasını değerlendiren Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz, "26 gün yayın yapan Olay TV'nin kapatılması günlerce konuşuldu. Bursa'da yıllarca yayın yapan, Bursalı gazetecilerin okulu olan Olay TV'nin kapatılması ise bu kadar gündem olmamıştı. İşsiz kalan 35 gazeteci, son kez Olay Medya Center önünde bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi Kasım 2019'da. 26 yıllık yayın sonrası veda etmişti." dedi.

'TÜRKİYE'NİN İKİNCİ BÂB-I ÂLİSİ'

Bursa basınının geçmişine değinen Deniz, "90'lı yılların başında 1 milyon 600 bin nüfuslu Bursa'da; Olay, Bursa Hakimiyet, Haber ve Marmara gazeteleri ön plandaydı. O dönem haber ajansları bu kadar güçlü olmadığı için gazetelerin haberci kadroları önemli bir etkiye sahipti. Gazetelerin haber merkezleri aynı zamanda okul işlevi görüyordu. Derken haber ajansları faaliyete geçti ve muhabir kadrolarına gerek kalmadı. Günlük ve haftalık gazetelerin sayısı arttı. Dergiler ve sektörel yayınlar çoğaldı. En baş döndürücü gelişme ise baskı, iletişim ve görüntü teknolojilerinde yaşandı. Teknolojideki gelişim; internet haberciliği gibi yeni bir dalı doğurdu. Kısa süre sonra bu dala sosyal medya uzmanlığı eklendi. Özetle bugün 3 milyon nüfuslu Bursa'da günlük ve haftalık olmak üzere gazete sayısı 60'ı geçti. Radyo ve televizyon kanallarının yanı sıra sayıları artan internet haber siteleri ve dergileriyle şehrin medya gücü, evvelden bu yana yapılan Türkiye'nin ikinci Bâb-ı Âlisi tanımını pekiştirdi." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.