SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul'daki Las Tesis dansına polis müdahalesi

Şili'den tüm dünyaya yayılan kadın cinayetlerini, cinsel saldırı ve istismar olaylarını protesto etmek amacıyla kurgulanan Las Tesis dansı, Kadın Meclislerinin çağrısı ile İstanbul Kadıköy'de gerçekleştirildi. Kadıköy'de Kadın Meclisleri tarafından düzenlenen etkinliğe kanunsuz olduğu gerekçesiyle polis tarafından müdahalede bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2019 22:17
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2019 22:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İstanbul'daki Las Tesis dansına polis müdahalesi

Kadın Meclisleri'nin çağrısıyla İstanbul ve Ankara'da kadın cinayetlerini, cinsel saldırı ve istismar olaylarını protesto etmek amacıyla Las Tesis etkinliği düzenlendi. 

Kadıköy İskele Meydanı'nda buluşan kadınlar, "Suç bende değil her nerdeysem, ne giydiysem suç bende değil" sözleriyle danslı protesto gerçekleştirdi. Polis, #LasTesis için toplanan kadınlara eylemin kanunsuz olduğu gerekçesiyle müdahalede bulundu. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim ile Kadın Meclisleri Üyesi Ayşen Ece Kavas'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kadın gözaltına alındı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndan yapılan açıklamada gözaltına alınan kadınlar için 24 saat gözaltı süresi istendiği bildirildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Gözaltında olan Genel Sekreterimiz Fidan Ataselim, temsilcilerimizden Ayşen Ece Kavas ve diğer kadın arkadaşlarımız hakkında 24 saat gözaltı süresi istendi. Bu gece karakolda tutulacaklar. Durmayacağız! Kadın cinayetlerini durduracağız!"

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği, olaya ilişkin gözaltılarla ilgili açıklamada bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, Kadın Cinayetlerini Durdurucağız Platformu tarafından 'Şili ülkesindeki kadın hakları ve kadınlara yönelik şiddet konularına dikkat çekmek' amacıyla etkinlik düzenlendiğini belirterek, şu ifadeler yer aldı:

"Platform üyeleri tarafından düzenlenen etkinlikte yapılan dans gösterileri sonrasında atılan sloganlarda "tecavüzcü sensin, öldüren sensin, polisler, hakimler, devlet ve başkan" şeklinde ifadeler kullanan söz konusu gruba yaptıklarının suç olduğu, eylemi durdurmaları ve dağılmaları için makul süre tanınmıştır.

Ancak grubun dağılmamakta ısrar edip, konusu suç olan sloganlara devam etmeleri üzerine, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Kadın Grubu tarafından polis marifetiyle alan boşaltılmaya çalışılmıştır."

Açıklamada, Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla 7 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.  

Kadın Meclislerinden yeni çağrı

Kadın Meclisleri, Valilikten yapılan açıklama üzerine yeni bir çağrıda bulunarak, 'Bugün Kadıköy'de gözaltına alınan arkadaşlarımız yarın adliyeye çıkarılacak. Yarın sabah 10.00 itibariyle Anadolu Adliyesi'nde arkadaşlarımızın bırakılmasını bekliyor olacağız. Herkesi Anadolu Adliyesi'ne çağırıyoruz" denildi. 

Şili'deki Feminist örgüt Las Tesis'in 25 Kasım'da Şili Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı önünde düzenlediği, kadın cinayetlerini, cinsel saldırı ve istismar olaylarını protesto ettiği dans, tüm dünyaya yayılmıştı. 

Fransa, İspanya ve çeşitli ülkelerde danslı protestonun benzerleri yapılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.