SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul'da bir toplu ölüm daha; Yine siyanür

Fatih ve Antalya'nın ardından bir toplu ölüm olayı daha... Bakırköy'de bir dairede 1'i çocuk 3 kişi ölü bulundu. Dairede siyanür kokusu tesbit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2019 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2019 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İstanbul'da bir toplu ölüm daha; Yine siyanür

İstanbul Fatih'te 4 kardeşin siyanürle intiharı ve Antalya'da 2'si çocuk 4 kişilik ailenin toplu ölümünün şoku sürerken, bir toplu ölüm haberi daha geldi. İstanbul Bakırköy'de bir evde 1'i çocuk 3 kişi ölü bulundu.

Alınan bilgiye göre, Bakırköy Osmaniye Mahallesi'nde şüpheli ölüm ihbarı üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Söz konusu adreste inceleme yapan ekipler 1'İ çocuk, 3 kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Hayatlarını kaybeden kişilerin Bahattin Delen, eşi Zübeyde Delen ve 6 yaşındaki çocuğu Ali Delen olduğunu belirlendi.

Olayın olduğu sokağı kapatan ekipler, binada bulunanları tahliye etti. AFAD ekiplerinin dairede yaptığı ölçümlerde olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edildi.

Belediye Başkanının açıklaması

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, 1'i çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiği evde yaptığı incelemenin ardından açıklamalarda bulundu. Kerimoğlu, "İlk bilgiler ışığında söylüyorum beyefendi kendini zehirledi, diğerlerine solunum yoluyla sirayet etti. Sağlıklı bilgileri otopsi sonrasında yetkili kurumlardan alırız" dedi.

Kerimoğlu şunları söyledi:

"Beyefendi intihar etti ama çocuğuna ve eşine de zannedersem o ağır siyanür kokusunun etkisiyle bir zehirlenme oldu. Çünkü hanımefendi evden çıkmaya çalışmış, apartmandaki diğer komşular bunu fark etmiş ve polise haber vermişler. Kesin olmamakla birlikte ağır borç batağında olan eş kendisini zehirledi, eşi ve çocuğu da siyanür etkisiyle onlar da buna maruz kaldılar. Çünkü eşi hanımefendi son bir gayretle evden çıkmaya teşebbüs etmiş."

Apartman boşaltıldı, karantinaya alındı

"Cenazeler alındı, ailenin diğer fertleri de hastaneye nakledildi" diyen Kerimoğlu, "Apartman boşaltıldı, karantinaya alındı. Siyanür sadece içeni değil, aynı ortamda bulunanların solunum sistemiyle de zehirlenmeye etki eden bir zehirli madde. Dolayısıyla apartmanı boşalttık ve orada bir karantina başlattık. Komşulardan hastaneye giden yok ama psikolojik olarak ağır travma altında olan aile fertlerinin diğerlerini gönderdik. Başka bir zehirlenme vakası yok. İlk bilgiler ışığında söylüyorum beyefendi kendini zehirledi, diğerleri de solunum yoluyla onlara da sirayet etti. Sağlıklı bilgileri otopsi sonrasında yetkili kurumlardan alırız" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, baba Bahattin D.'nin altın ticaretiyle uğraştığı ve bir takım internet siteleri üzerinden kayıt dışı ticari işlemler nedeniyle aşırı derecede borçlandığı belirtilerek, "Girdiği bunalımın etkisiyle önce eşinin ve çocuğunun zehirlenmesine sebebiyet verdikten sonra intihar ettiği değerlendirilmektedir" denildi.

Komşuları aileyi anlattı

Delen ailesinin komşusu Süleyman Ali Şan, "Gayet iyi tanıyorum. 2-3 yıl önce benim arabama vurdu. Ufacık bir kağıt koydu üzerine. Bu devirde böyle bir insan var mı? Her zaman camide görürdüm. Konuşurduk. Çok iyi bir insandı. Ben çocuğa acıyorum. Komşuluğu dört dörtlüktü. Dört dörtlük bir insandı. En son 2-3 gün önce görüştüm" dedi. 

Mahallenin bakkalı Mehmet Çevik de, "Tanıyordum. Komşumuzdu. Arada sırada alışverişe gelirdi. Temiz bir aileydi. Maddi durumu sıkıntılı bir aile değildi. Olayın şokundayız yani. En son 2 gün önce geldi. Kuyumculuk işiyle uğraşıyordu. Maddi durumu iyiydi. Bir oğlu vardı. Okula yeni başlamıştı" şeklinde konuştu. 

Kaymakamlıktan açıklama

Bakırköy Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, saat 06.45'te 155 Polis İmdat Hattı'na, Osmaniye Mahallesi Çoban Çeşme Sokak'ta şüpheli ölüm ihbarı yapıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi: 

"Bahse konu adrese ivedilikle intikal edilmiş, Z.D, B.D. ve A.D. isimli 1'i çocuk, 3 kişinin cansız bedeniyle karşılaşılmıştır. Dairedeki koku nedeniyle AFAD (KBRN) ekipleri sevk edilmiştir. Ekip tarafından yapılan ölçümlerde olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olay yerinde gerekli önemler alınmış olup, adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir."

Fatih'te dört kardeş bir evde ölü bulunmuştu

Geçen hafta önce Fatih'te "Dikkat siyanür var" yazılı notun asıldığı bir evde dört kardeşin cansız bedenine ulaşıldı. Evde siyanür bulgusuna rastlanırken, dört kardeşten yalnızca birinin çalıştığı ve kardeşlerin ölümünün ekonomik açıdan yaşadıkları sıkıntılardan kaynaklanmış olabileceği tartışıldı. Olay yeri inceleme ekiplerinin bölgeden ayrılmasıyla gelen TEDAŞ çalışanlarının dairenin iki aylık borcu nedeniyle elektriklerini kesmesi dikkatleri çekmişti. Ölen kardeşlerden Oya Yetişkin'in iş arkadaşı  Şakir Pekin konuşmuş, "Haziran sonunda üniversite kapandı. Sonra ekim ayında biz başladık. İzin almış, işe gelmedi. Aradım, hep telefonu kapalıydı. Görüşen arkadaşlara 'Çalışsam da banka borcuna gidecek' demiş" ifadelerini kaydetmişti.

Antalya'da biri çocuk dört kişilik bir aile

Ardından yine geçen hafta 9 Kasım'da bu sefer Antalya'dan bir ailenin evde ölü bulunduğu haberi geldi. 2'si çocuk 4 kişilik ailenin ölü bulunduğu dairede Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi siyanür izine rastlamıştı. Geriye babanın  ekonomik sıkıntılar çektiğini belirterek, "Herkesten özür diliyorum ama artık yapacak bir şeyim yok. Hayatımıza son veriyoruz" yazılı mektubu kalmıştı.

Son zamanlarda birbiri ardına yaşanan siyanürle ölümler ülke gündeminde tartışma konusu olmuş, yaşananlar Meclis gündemine de taşınmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.