SON DAKİKA
Hava Durumu

İsrail'in katliamında ölenler 62'ye yükseldi

Gazze Şeridi sınırında düzenlenen gösterilerde İsrail askerleri tarafından bir Filistinli daha öldürüldü, dünden bu yana ölen kişi sayısı 62'e yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 22:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2018 22:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İsrail'in katliamında ölenler 62'ye yükseldi

İsrail askerlerinin, Gazze sınırında ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek ve Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını anmak isteyen göstericilere ateş açması sonucu ölen Filistinlilerin sayısının 62'ye yükseldiği belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin bugün 51 yaşındaki Nasır Ahmed Gurab isimli Filistinliyi öldürdüğü açıklanmıştı, yaralı sayısının ise 2 bin 770'i geçtiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca ölenlerden 8'inin 18 yaş altı çocuk olduğu kaydedilirken, yaralılardan 225'inin çocuk ve 86'sının kadın olduğu aktarıldı.

Gazze'nin İsrail sınırında çadırlar kuran Filistinliler, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını ve İsrail'in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için "milyonluk yürüyüş" adını verdikleri gösteriler düzenliyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık 2017'de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ve ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını açıklamasından sonra yeni büyükelçilik binası dün yapılan resmi törenle açılmıştı.

Filistin, ABD'deki temsilcisini geri çekti

Filistin,  ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'nin Tel Aviv'den Kudüs'e taşımasının ve dün Gazze'de yaşanan katliamın ardından, ABD'deki temsilcisini geri çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.