SON DAKİKA
Hava Durumu

'İsrail ile anlaşmaların iptali' önergesine AKP'den ret

İsrail'in Gazze'de Filistinlilere yönelik yaptığı katliamın ardından TBMM Genel Kurulu 'Kudüs' özel oturumuyla toplandı. CHP Milletvekili Ali Şeker, Türkiye'nin İsrail'le yaptığı anlaşmaların iptalini isteyen önergenin, AKP oylarıyla reddedildiğini paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 00:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2018 00:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'İsrail ile anlaşmaların iptali' önergesine AKP'den ret

İsrail'in Gazze'de Filistinlilere yönelik yaptığı katliamın ardından TBMM Genel Kurulu 'Kudüs' özel oturumuyla toplandı.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Twitter hesabından yaptığı açıklamada İsrail ile siyasi ve ekonomik bütün anlaşmaların iptal edilmesi için TBMM Genel Kurulu'na sunulan önergenin AKP oylarıyla reddedildiğini söyledi.

Ali Şeker, sosyal medya hesabından, "Filistinlilerin katledilmesi sonrası Mavi Marmara Anlaşması dahil İsrail ile yapılan anlaşmaların iptal edilmesi önerisi AKP oylarıyla reddedildi. AKP İsrail ile anlaşmaya devam dedi." paylaşımında bulundu. 

Halkların Demokratik Partisi de (HDP) İsrail ile anlaşmaların sonlanması ve İsrail'e ekonomik yaptırım uygulanması amacıyla TBMM Genel Kurul'a sunulan genel görüşme talebinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini duyurmuştu.

HDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, "İsrail ile ekonomik, askeri, siyasi tüm anlaşmaların sonlanması, İsrail'e ekonomik yaptırım uygulanması amacıyla Meclis Genel Kuruluna sunduğumuz genel görüşme talebimiz AKP ve MHP oylarıyla reddedildi." ifadesi kullanılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.