SON DAKİKA
Hava Durumu

İsrail'den Türkiye'ye büyükelçi misillemesi

Gazze'de yaşanan katliamın ardından İsrail'in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmış ve büyükelçiden bir süre ülkesine dönmesi istenmişti. İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise, "Türkiye'nin Kudüs'teki Başkonsolosu Dışişleri Bakanlığına çağrılarak, kendisinden istişarelerde bulunmak üzere bir süreliğine ülkesine dönmesi istendi." denildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 22:41
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2018 22:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İsrail'den Türkiye'ye büyükelçi misillemesi

Türkiye'nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu'nun İsrail Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı ve istişarelerde bulunmak üzere bir süreliğine Türkiye'ye dönmesinin istendiği bildirildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye'nin Kudüs'teki Başkonsolosu Dışişleri Bakanlığına çağrılarak, kendisinden istişarelerde bulunmak üzere bir süreliğine ülkesine dönmesi istendi." denildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın daha önce aldığı karar doğrultusunda ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini dün resmen Kudüs'e taşıması bölgede infiale yol açtı.

İsrail askerleri, Gazze sınırında düzenlenen barışçıl gösterilere gerçek mermilerle müdahale ederek 62 Filistinliyi öldürmüştü.

Türkiye, İsrail'in bu katliamına sert bir şekilde tepki göstermiş, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh'ten bir süreliğine ülkesine dönmesini istemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.