SON DAKİKA
Hava Durumu

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

İsrail'in, Gazze'deki direniş gruplarına ait bir askeri bölgeye topçu saldırısı ardından da İsrail uçaklarının Gazze'ye hava saldırısı düzenlediği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2017 00:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2017 00:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

İsrail'in, Gazze'deki direniş gruplarına ait bir askeri bölgeye topçu saldırısı ardından da İsrail uçaklarının Gazze'ye hava saldırısı düzenlediği öğrenildi. İsrail askerlerinin, ABD'nin Kudüs kararını protesto etmek için Gazze Şeridi'nde düzenlenen gösterilere müdahalesinde 2 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. 

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze'nin kuzeyinde gösteri yapanlara açtığı ateş sonucu yaralanan Mahir Ataullah'ın (54) hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kudra, daha önce yaptığı açıklamada İsrail askerlerinin Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kenti sınırında gösteri yapanlara müdahalesinde vurulan 30 yaşındaki Filistinli Mahmud el-Mısri'nin yaşamını yitirdiğini ifade etmişti.

34 yaralı

Kudra ayrıca, Gazze Şeridi'nin kuzeydoğu sınırında 8, doğusunda 17, Refah kentinin doğusunda 1, Han Yunus kentinin doğusunda 8 olmak üzere 34 kişinin yaralandığını aktarmıştı.

Hamas başta olmak üzere tüm Filistinli gruplar, ABD'nin Kudüs kararını protesto etmek için Gazze'de gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.

Sınırda konuşlanan İsrail topçu birlikleri, Gazze'nin kuzeyindeki İsrail sınırıyla Beyt Hanun beldesi arasında direniş gruplarına ait askeri bölgeye saldırdı. Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının düzenlediği saldırılar sonucu 1'i çocuk 15 kişinin yaralandığını açıkladı.

Kudra yaralıların Gazze'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'ne nakledildiğini söyledi.

İsrail'den saldırı açıklaması

İsrail ordusundan yapılan açıklamada da "Orduya ait bir savaş uçağı Gazze Şeridi'nde Hamas'a ait bir eğitim kampını ve cephaneyi vurdu." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, saldırıların gün içerisinde Gazze'den İsrail'in güneyine düzenlenen iki roket saldırısına karşılık olduğu ileri sürüldü.

Söz konusu roketlerden birinin füze savunma sistemi tarafından havada imha edildiği, diğerinin ise düştüğü yere dair arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Gazze'deki güvenlik kaynakları ise İsrail savaş uçaklarının Gazze'de Hamas'a ait 3 farklı noktaya hava saldırısı düzenlediğini ifade etti.

Kaynaklar, saldırılarda Gazze'nin Kuzeyindeki Eş-Şeyh Zayid bölgesinde 1, Gazze'nin batısında da 2 yerin hedef alındığını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.