SON DAKİKA
Hava Durumu

'Ispanakta ilaç kalıntıları görmezden gelindi'

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ıspanak zehirlenmelerinde kimyasal ilaç kalıntılarının görmezden gelindiğini ileri sürerek, "Sağlığımız için yememiz önerilen ıspanak dahi içine karışan otlardan dolayı zehre dönüşüverdi. Ispanağın içine nasıl bir ot karıştı ki 100 kişi zehirlendi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2019 08:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2019 08:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Ispanakta ilaç kalıntıları görmezden gelindi'

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Ispanaktan değil yabani otlardan kaynaklanıyor" dediği besin zehirlenmelerini TBMM gündemine taşıdı. Gürer, "Kimyasal ilaç kalıntıları görmezden gelindi. Sağlığımız için yememiz önerilen ıspanak dahi içine karışan otlardan dolayı zehre dönüşüverdi. Ispanağın içine nasıl bir ot karıştı ki 100 kişi zehirlendi" dedi.

Ömer Fethi Gürer, "Dana eti diye at, eşek, domuz eti yedirilmesine; sütsüz peynir, karışık yağ, boyalı gıdalar ile bozuk gıdaların piyasalarda satılır olmasına alıştırıldık. Yıllardır aynı tarlalardan karışmayan zehirli otlar nasıl oldu da bu kez toplanıp pazara geldi?" ifadelerini kullandı.

"Zehirli otlar nasıl oldu da pazara geldi?"

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ithal diye gelen ürünlerde de sorunların olduğunu ve kirlenen ve kimi yerde içinde canlı yaşamayan sularla sebze üretilip yıkanmasının da AKP iktidarları döneminde olağan sayıldığına dikkat çekerek, "Kimyasal ilaç kalıntıları görmezden gelindi. Sağlığımız için yememiz önerilen ıspanak dahi içine karışan otlardan dolayı zehre dönüşüverdi. Ispanağın içine nasıl bir ot karıştı ki 100 kişi zehirlendi?" dedi.

Gürer, yetkililerin yapmış olduğu açıklamaların inandırıcılıktan uzak olduğunu söyleyerek, şunları söyledi:

"Yıllardır aynı tarlalardan karışmayan zehirli otlar nasıl oldu da bu kez toplanıp pazara geldi? Açıklamalar inandırıcı gelmiyor. Ispanak dahi dile geldi, haber veriyor. İktidar bir an önce düzenli, sürekli, gerçekçi denetimleri artırmalıdır. Parasını ödeyip aldığımız ürünlerle sağlığımızla oynanmasın. Gerekli önlemleri alması için Tarım Bakanlığına çağrıda bulunuyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.