SON DAKİKA
Hava Durumu

İsmet Karaca gazetecilerle online sohbette

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler siyasi partilerin etkinliklerini de olumsuz etkiledi. Birçok etkinliğin iptal edilmesi ile bu kez teknoloji devreye girdi. CHP İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa'da yerel medyanın yazar ve temsilcileri ile video konferans yoluyla sohbet ederek sorularını yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2020 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2020 19:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İsmet Karaca gazetecilerle online sohbette

Koronavirüs salgınıyla mücadelede alınan önlemler siyasi partilerin etkinliklerini de etkiledi. Partilerin, sivil toplum örgütlerinin etkinliklerinin iptal edilmesi ile teknoloji devreye girdi. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa'da yerel medyanın yazar ve temsilcileri ile video konferans yoluyla gruplar halinde sohbet ederek sorularını yanıtladı.

Türk yazılımcılar tarafından geliştirilen video konferans programı aracılığıyla gerçekleşen sohbet toplantılarında ana gündem maddesi dünyada yaşamı kabusa çeviren koronavirüs salgını ve Bursa'daki durum oldu.

CHP olarak, Bursa'da koronovirüse ilişkin gelişmeleri ve yapılan çalışmaları yakından takip ettilerini belirten İsmet Karaca, Büyükşehir Belediyesi'nin bu sürede vatandaşlara 10 tona kadar ücretsiz su hakkı tanıması gerektiğini bunu yetkililere ilettiklerini söyledi. Evde kalma süresi arttıkça ihtiyaçların da arttığını kaydeden Karaca, dezavantajlı grupların durumlarını yakından takip ettiklerini kaydetti.

Bursa'daki koronavirüs vaka sayıları ile bunların durumuna ilişkin ayrıntılar ve ölümler konusunda sağlıklı bilgiler alamadıklarını ifade eden Karaca, "Şevket Yılmaz Hastanesi'nin dolu olduğunu biliyoruz. Şehir Hastanesi'nde de koronavirüs için 600 civarında yatak ayrıldığı bilgisini aldık." dedi.

Ekonomik koşulların toptan bir karantinayı kaldıracak durumda olmadığı için sokağa çıkma yasağı ilan edilmediğini tahmin ettiklerini kaydeden İsmet Karaca, sürecin daha da uzaması halinde ciddi bir gıda sıkıntısı yaşanabileceğini söyledi.

Koronavirüs salgını sürecinin siyaseten de bazı sonuçları olabileceğini dile getiren Karaca, vatandaşların bu süreçteki uygulamaların muhasebesini yapacağını ifade etti.

İlk tur sohbete katılan köşe yazarları ve internet habercileri arasında Yüksel Baysal (Enbursa), Zafer Opsar (Bursaport), Murat Kuter (Bursa Hakimiyet), Yaman Kaya (Bursadabugun), Osman Gürçay (Agazete), Mehmet Yılmaz (Kent Gazetesi), Muharrem Karabulut (Bursa Haber), Yunis Can Topaktaş (Bursa Haber), Kemal Cankaya da (Bursa Editör) bulunuyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.