SON DAKİKA
Hava Durumu

İsmail Kemankaş'tan Bursa belleğine önemli eser

Gazeteci-yazar ve futbol insanı İsmail Kemal Kemankaş'ın uzun süredir üzerinde çalıştığı, Bursa'nın futbol tarihini anlatan "Gazi'nin Stadyumu" kitabı okuyucular ve spor camiasıyla buluştu. Kemankaş'ın kitabı ile Bursa belleği futbol üzerine önemli bir başucu eseri kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2019 23:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2019 23:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İsmail Kemankaş'tan Bursa belleğine önemli eser

Gazeteci-yazar ve futbol insanı İsmail Kemal Kemankaş 2,5 yılı bulan titiz bir çalışmayla yayına hazırladığı, Bursa'nın futbol tarihini anlatan "Gazi'nin Stadyumu" isimli kitabı okurları ve spor camiasıyla buluştu. Kemankaş'ın Ördekli Kültür Merkezi'nde Bursa'nın Yunan işgalinden kurtarıldığı 11 Eylül'de yaptığı kitap tanıtım ve imza etkinliğine yoğun katılım oldu.

Bursaspor'da forma giymiş eski futbolcular, teknik direktörler, yöneticiler, futbol taban birliklerinin başkan ve temsilcileri Bursaspor'u 2010'da şampiyon yapan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ile Büyüşehir eski Belediye Başkanlarından Erdem Saker ve Kemankaş'ın gazeteci meslektaşlarının da katıldığı "Gazi'nin Stadyumu" kitabının tanıtım etkinliğinde İsmail Kemankaş, 1912-2018 arası Bursa'da futbolun doğuşu ve yayılış öyküsünün yer aldığı 494 sayfalık kitap ile anıları tazeledi.

Araştırmacı yazar olarak birçok önemli kitap ve belgesellere imza atan İsmail Kemal Kemankaş son eseri "Gazi'nin Stadyumu"nu konuklarına anlatırken, büyük alkış aldı. Gazi Mustafa Kemal'in 1 Ekim 1925'te İpekiş fabrikasının temelini attıktan sonra Fenerbahçe B Takımı ile Bursa Türk Ocağı İdmanyurdu-Muhafızgücü karması arasındaki maçı Atıcılarda bizzat izlediği, 1926'da ise yeni stadın (Atatürk Stadı) tamamlanması için de bin lira verdiği gibi çok önemli ve insanı duygulandıran bilgilerin yer aldığı kitabını imzalayan İsmail Kemankaş, katılımcılara teşekkür etti. Bursaspor'un şampiyon Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, etkinlikte yaptığı konuşmada İsmail Kemankaş'ın büyük emekler sonucu ortaya çıkardığı eserin gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti.

İsmail Kemal Kemankaş'ın "Gazi'nin Stadyumu" kitabının imza etkinliğine yoğun katılım oldu

İsmail Kemankaş kimdir?

Gazeteci, yazar ve futbol adamı İsmail Kemal Kemankaş 10 Ocak 1955 Bursa'da doğdu. İlk öğrenimini 23 Temmuz ve Emik İlkokullarında tamamladı. Çelebi Mehmet Ortaokulu'ndan sonra 1972'de Bursa Erkek Lisesi'nden mezun oldu. 1973 yılında girdiği Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nin Vergi Muhasebe Uzmanlığı Bölümünü 1979 yılında bitirdi.

1984-89 yılları arasında Hakimiyet Gazetesi'nde spor yorumları yazdı, 1989 yılında Hakimiyet Gazetesi Spor Müdürlüğü görevine getirildi.

1990-93 ve 1994-2008 yılları arasında iki kez OLAY Medya'da görev yaptı. Kısa bir süre Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde güncel yazarlık yaptı. LİNE TV'de bazı spor programlarına imza attı.

2011 Mayıs ayından itibaren yeniden OLAY TV'de görev aldı. OLAY bünyesinde, spor yazarlığı, TV Spor Müdürlüğü, 3 yıl güncel yazarlık ve TV program yapımcılığı görevlerinde bulundu.

"Tozlu Raflar" ve "Konuşan Belgeler" kuşaklarında yaklaşık 40 kadar belgesel hazırladı. "Bursaspor Sen Çok Yaşa", "Dünden Bugüne Bursaspor", "Bursa'da Futbol Zamanı", "Osmanlı'dan Günümüze Bursa'da Spor" kitaplarına imza attı.

10 yıl futbol antrenörlüğü yapan ve A diplomasına sahip olan Kemankaş, Bursa Sivil Toplum Derneği (SİVİLAY) ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği kurucu üyesi, ASGD'nin Bursa Şubesi ve ASGD Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti, Bursaspor, Şükraniyespor, TÜFAD, TÜRFAD Bursa Şubeleri üyesi ve Bursa Defteri, Bursa Araştırmaları Vakfı Dergisi Yayın Kurulu üyesi olan Kemankaş, sürekli sarı basın kartı sahibi.

Ördekli Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe Bursaspor'da forma giymiş eski futbolcular, teknik direktörler, yöneticiler, futbol taban birliklerinin başkan ve temsilcileri Bursaspor'u 2010'da şampiyon yapan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve Büyüşehir eski Belediye Başkanlarından Erdem Saker de katıldı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.