SON DAKİKA
Hava Durumu

İskenderun'da çatışma ve patlama; 2 ölü

Hatay'ın İskenderun ilçesinde patlama meydana geldi. Valilikten yapılan açıklamada, "Şüphelenilen 2 teröristten biri takip sonucunda etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada patlama meydana gelmiştir" denildi. Kaçan diğer terörist ise sokak arasında çıkan çatışmada öldürüldü. Çatışmada bir özel harekat polisi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2020 22:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2020 22:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İskenderun'da çatışma ve patlama; 2 ölü

Alınan bilgiye göre, Hatay'ın İskenderun ilçesinin Fener Caddesi'nde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Çatışma sırasında meydana gelen patlamada canlı bomba olduğu tahmin edilen bir terörist parçalandı. Diğer terörist ise kaçmaya çalışırken sokakta çıkan çatışmada öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, polis ekipleri, istihbari bilgiler üzerine bir otomobili takibe aldı. Ardından otomobilde bulunan 2 teröristle polis ekipleri arasında sıcak çatışma yaşandı.

Çatışma sırasında araçta patlama meydana gelirken, çevredeki bazı araçlar ile iş yerleri hasar gördü. Meydana gelen patlamada canlı bomba olduğu tahmin edilen bir terörist parçalandı. Kaçan diğer terörist ise sokak arasında çıkan çatışmada vuruldu.

Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Cadde, araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada teröristlerin paramotor ile Suriye'nin Münbiç şehrinden Amanoslar'a sızdığını söyledi.

Vali Doğan, şunları söyledi:

"Amanoslar PKK örgütünün uzun yıllar yerleştiği bir lokasyon. 22 Ağustos'ta 3 terörist etkisiz hale getirilmişti. 18 Ekim'de yapılan operasyonda da 4 terörist etkisiz hale getirildi. 19 Ekim tarihinde 1 teröristi sağ 1 teröristi ölü olarak yakalamıştık. Gri listede aranan HDP Muş milletvekili Demiş Yoldaş Demir Çelik bugün itibariyle tutuklanmıştır. İstihbarat birimlerimizin yapmış olduğu çalışma neticesinde 4 kişilik bir grubun 2 parti halinde 28 Eylül diğeri 10 Ekim tarihinde paramotor diye tabir edilen uçan aletle Münbiç'ten kalkarak Amanoslar'a indiğini tespit ettik. Bu tespit neticesinde 19 Ekim'de 1 teröristi etkisiz hale getirdik, diğerini de canlı olarak yakaladık. Bugün de diğer 2'sini tespit ettik. Hava kuvvetleri unsurunca sabah 11.00 sularında teröristlerin bulunduğu noktalar vuruldu. Bölgede operasyonlar devam etti.

Bugün İskenderun'a inen 2 terörist Amanos'larda sıkıştırdığımız teröristlerdir. İlk etapta Payas'daki kontrol noktasında kısa bir temas yaşandı. Peşinde İskenderun çevre yolunda güvenlik görevlilerimiz sıkıştırdılar.

Gelmiş oldukları araçtan inerek kaçarken 1 terörist imha edildi. Kendisini o sırada patlattı. İkinci terörist de biraz önce etkisiz hale getirildi. Amanoslar'da PKK terör örgütü imha edilmiştir. Herhangi bir terör örgütü kalmamıştır. Güvenlik birimlerimizi tebrik ediyorum. Herhangi bir can kaybı olmadan operasyonu sevk ve idare ettiler. Neticeyi aldılar. Birkaç hafif yaralımız var. Hayati tehlikeleri bulunmamakta."

Bir özel harekat polisi yaralandı

2 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda çıkan çatışmada bir özel harekat polisi yaralandı. Sağlık durumu iyi olan yaralı polis, hastanede tedaviye alındı. Hatay Valisi Rahmi Doğan, yaptığı açıklamaların ardından yaralanan polisi hastanede ziyaret etti, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Fransa'dan dikkat çeken uyarı

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği, Hatay'ın İskenderun ilçesinde saat 21.50 sıralarında meydana gelen patlama sonrası Türkiye'deki Fransız vatandaşlarına hitaben sosyal medya üzerinden bir uyarı açıklaması yaptı.

Açıklamada "Fransa'da ikamet edenlerin ya da Türkiye'den geçenlerin seyahat ederken çok dikkatli olmaları" uyarısı yapılırken, Türkiye'deki Fransız vatandaşlarına "özellikle halka açık yerlerde herhangi bir toplantı veya gösteriden kaçınmaları" önerildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.