SON DAKİKA
Hava Durumu

Işıklar, Astsubay Yüksekokulu olarak açıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) çok sayıda komutan yetiştiren ancak 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatılan Işıklar Askeri Hava Lisesi, Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu olarak yeniden eğitim-öğretime açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Işıklar, Astsubay Yüksekokulu olarak açıldı

Bursa Valisi İzzettin Küçük, 1845 yılında Sultan Abdülmecid tarafından 'Mekteb-i Fünun-u İbadi' adıyla askeri okul olarak kurulan ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kapatılan Işıklar Hava Askeri Lisesi'nin yerine açılan Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulunda incelemelerde bulundu.

Öğrencilerle bir araya gelen Küçük, yaptığı açıklamada, buradaki öğrencilerin 2 yıl eğitim alacaklarını söyledi. 

Şu anda 168 bayan bin 645 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Küçük, ''Böylece olabilecek en güzel değişim ve dönüşüm gerçekleşti. Komutanlarıyla, öğretmenleriyle, idare personeliyle ve öğrencileriyle burası Jandarmamıza yakışan kuvvetli bir eğitim yuvası oldu.'' diye konuştu. 

Küçük, öğrencilerin eğitim süresince Bursa'yı tanıma fırsatı bulacaklarını bildirerek, şunları kaydetti: 

''Memleketimizin değişik köşelerinden geldiniz ve burada bir süre eğitim göreceksiniz. Son tahlilde burası bir peygamber ocağıdır. Ordumuzun çok kıymetli mensubu olarak jandarma teşkilatımızda değişik görevler yapacaksınız. Bu süre zarfında muhteşem şehir Bursa'yı daha da yakından tanıma fırsatı bulacaksınız. Sizler bizim burada misafirimizsiniz, evlatlarımızsınız. Sağlık ve sıhhat içerisinde eğitiminizi tamamlamanız en büyük temennimiz.''

Ziyarette Vali Küçük'e, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu'da eşlik etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.