SON DAKİKA
Hava Durumu

İran'da önlemler gevşetildi vakalar yeniden arttı

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği ülkelerden biri olan İran'da son dönemde sağlanan başarı, tedbirlerin hafiflemesiyle tersine döndü. Beş gün önce sadece 802 yeni vaka bildiren ülkede bugün 1680 yeni vaka tespit edildi. Sağlık Bakanlığı'ndan halka uyarı geldi.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2020 18:58
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2020 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İran'da önlemler gevşetildi vakalar yeniden arttı

Birçok ülkede koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler mücadelede sağlanan başarılara bağlı olarak kademeli şekilde gevşetilmeye başlamışken, Türkiye'nin komşusu İran'da son günlerde vaka sayısının yeniden artmaya başlaması alarm yarattı. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kianuş Cihanpur, virüsün yayılma hızının yeniden artış eğilimi gösterdiğini belirterek, halktan sosyal mesafe tedbirlerine uyulmasını istedi.

11 NİSAN'DAN BERİ EN YÜKSEK VAKA SAYISI

Salgının en çok etkilediği Ortadoğu ülkesi konumunda bulunan İran'da, son bir gün içinde tepit edilen vaka sayısı beş gün önce 802'ye kadar inmişti. Ancak bugün 1680 yeni vakanın tespit edilmesiyle, söz konusu sayı dört gün içinde yeniden iki katına çıkmış oldu. 1680 yeni vaka, İran'ın 11 Nisan'dan bu yana bildirdiği en yüksek sayı olarak da kayıtlara geçti.

'HALKIN BİR KESİMİ TEDBİRLERE UYMUYOR'

Ülkedeki tedbirlerin hafifletilmesi ve camilerin de açılmasıyla eş zamanlı olarak yaşanan bu artış, yetkilileri alarma geçirdi. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Cihanpur bugün düzenlediği basın toplantısında, "Son üç ila dört gündür, ciddi bir artış eğilimine tanık oluyoruz" dedi. Cihanpur, sosyal mesafe tedbirlerinin ciddiye alınmadığına işaret ederek, "Toplumun bir kesiminin özellikle son iki haftada, görünüşe göre tavır değiştirdiği göz önünde bulundurulduğunda, bu yükseliş bir davranışımızdan kaynaklanıyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.