SON DAKİKA
Hava Durumu

Irak Hükümeti: Kerkük'te PKK varlığı savaş ilanıdır

Irak Hükümeti, IKBY'nin Kerkük'e PKK unsurlarını yerleştirdiği suçlamasında bulunarak, bunun savaş ilanı olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2017 19:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2017 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Irak Hükümeti: Kerkük'te PKK varlığı savaş ilanıdır

Irak hükümeti, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Kerkük'e PKK'lıları getirdiğini belirterek, "Kerkük'teki PKK varlığı savaş ilanıdır" açıklamasında bulundu.

Irak Başbakanlık Basın Ofisinden, bugün Başbakan Haydar el-İbadi başkanlığında Bağdat'ta toplanan MGK'de alınan kararlara ilişkin yazılı açıklama yapıldı. 

Açıklamada, "Kerkük'te resmi güvenlik mekanizmasının dışında silahlı grupların bulunması konusunda uyarıyoruz. Kerkük'te hüküm süren partilerin (KYB ve KDP) PKK'yı şehre getirmesine sessiz kalınamaz. Bu diğer Iraklılara (Kürtler dışındaki halklara) ve nizami güvenlik güçlerine savaş ilanıdır." ifadelerine yer verildi. 

Referandumu gerçekleştirenlerin, Kürt vatandaşların referandumun riskli sonuçlarını görmesini engellemek için farklı gerekçelerle askeri yığınak yaptığı belirtilen açıklamada, "Gerçekte ise bu (referandum) Kürt halkı değil, IKBY'de hegemonyasını sağlayan belirli tarafın çıkarınadır." vurgusu yapıldı. 

IKBY'ye bağlı güçlerin, bölge sınırları dışında riski tırmandırma ve provokasyon eyleminde bulunduğu, bunun amacının ise etnik temelli devlet kurmak için ülkeyi iç savaşa sürüklemek olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"IKBY silahlı güçleri tehdit oluşturuyor. Kürt bölgeleri dışındaki vatandaşları göç ettiriyor ve sığınmacıların evlerine geri dönmesini engelliyor. Bu da ülkenin demografisini değiştirme çabasıdır ve Irak'ı kanlı çatışmalara götürür." 

Açıklamada ayrıca, MGK'nin, tartışmalı bölgelerin, federal güçler ve bunun emri altındaki yerel hükümet güçleri tarafından yönetileceğini vurguladığı aktarıldı.

'Suçlamalar asılsız'

IKBY yönetimi ise Kerkük'te PKK varlığı olmadığını, suçlamaların asılsız olduğunu ifade ederek, "Kerkük'te PKK varlığı yoktur. Suçlamalar asılsız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.