SON DAKİKA
Hava Durumu

İngiltere Parlamentosu, Brexit anlaşmasını onayladı

İngiltere Parlamentosu, Brexit anlaşmasını 234'e 358 oyla onayladı. Bu durumda İngiltere'nin 31 Ocak 2020'de resmen AB'den ayrılması bekleniyor. Başbakan Boris Johnson, "Şimdi, yeniden canlanan bir Birleşik Krallık olarak birlikte hareket etme zamanıdır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2019 20:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2019 20:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İngiltere Parlamentosu, Brexit anlaşmasını onayladı

Avrupa Birliği'nden (AB) Ayrılık Yasa Tasarısı (Brexit), İngiltere Parlamentosu'nda yapılan ilk oylamada 358 kabul oyu aldı.

İngiltere'nin AB ile vardığı Brexit anlaşmasını yasalaştıracak tasarıya parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası'nda yapılan ilk oylamada 358 milletvekili kabul, 234 milletvekili ise ret oyu verdi.

Hükümetin tasarıda yaptığı değişikliklere göre, İngiltere'nin 31 Ocak'ta AB'den resmen ayrılmasını takip edecek 11 aylık geçiş dönemi uzatılamayacak. Bu madde yasalaşacak olsa da hükümetin ilerleyen aylarda bunu değiştirmesi ve geçiş dönemini uzatması ihtimali bulunuyor.

Tasarının Avam Kamarası'ndaki nihai oylaması 7-9 Ocak 2020 tarihlerindeki 3 günlük tartışmanın ardından gerçekleşecek.

İngiltere'nin 31 Ocak'ta mevcut Brexit anlaşmasıyla AB'den ayrılması halinde, 31 Aralık 2020'ye kadar ülkenin AB kurallarına tabi kalacağı bir geçiş dönemi başlayacak.

'ULUSAL TARİHİMİZDE YENİ VE HEYECANLI BİR SAYFA AÇMANIN ZAMANIDIR'

Johnson, parlamentoda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bu, 'ayrılma' ve 'kalma' etiketlerini söküp attığımız zaman... Şimdi, yeniden canlanan bir Birleşik Krallık olarak birlikte hareket etme zamanı. Şimdi bir araya gelip, ulusal tarihimizdeki yeni ve heyecan verici bir sayfa açmanın, Avrupalı ​​dostlarımızla yeni bir ortaklık kurmanın, dünya üzerinde ayakta durmanın, bu ülkenin bütün insanlarının özledikleri iyileşmeye başlama zamanıdır."

ÜÇ YILDAN SONRA KESİNLEŞTİ

İngiltere'nin 2016 referandumunda AB'den çıkmak için oy kullanmasından üç yıldan fazla bir süre sonra, Brexit'le ilgili derin belirsizlik bitti.

Başbakan Boris Johnson Brexit için bugün meclisten onay almış oldu. AB'den ayrılmak, İngiltere'nin son 40 yıldaki en büyük politika değişikliklerinden biri olacak.

Bundan sonra başbakan Johnson, blokla bir ticaret anlaşması yapmak için gelecek yılın sonunda başka bir hedef tarihi almak için görüşmelerde bulunacak (Gazete Duvar)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.