SON DAKİKA
Hava Durumu

KIlıçdaroğlu'ndan 'İnegöl il olsun' teklifi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Bursa'nın İnegöl ilçesinin Türkiye'nin 82'nci ili olması için TBMM'ye kanun teklifi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
KIlıçdaroğlu'ndan 'İnegöl il olsun' teklifi

Bursa'nın İnegöl ilçesinin Türkiye'nin 82'inci ilinin olması için kanun teklifi verildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu imzalı kanun teklifinde 82'inci ile dair talep dile getirildi.

Kılıçdaroğlu ile CHP Grup Başkanvekilleri ve Bursa milletvekilleri Lale Karabıyık, Ceyhun İrgil, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun imzaladığı kanun teklifi ile, Kütahya'nın Domaniç ilçesi ile Bursa'ya bağlı Keles, Kurşunlu, Yenice ve Kemalpaşa'nın yeni il olacak İnegöl'e ilçe olarak bağlanması öngörülüyor.

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz ay ziyaret ettiği İnegöl'de esnaf ve sanayicilerle görüşmüş ve İnegöl'ün il olması gerektiğini belirterek bu konuda parti olarak çaba göstereceklerini söylemişti.

Kılıçdaroğlu'nun ilk imza sahibi olduğu kanun teklifinin gerekçesinde, İnegöl'ün Bursa'ya 40 kilometre, Yenişehir Havalimanı'na 25 kilometre uzaklıkta bulunduğu ve 255 bin nüfusa sahip olduğu vurgulandı.

Gerekçede, İnegöl'ün Türkiye'nin 16. büyük sanayi merkezi olduğu da ve ''İnegöl'ün il yapılması, idari, ekonomik ve kültürel nedenlerle hem bölge halkının hem de ülke ekonomisinin zenginleşmesine önemli katkılar sağlayacaktır. İnegöl mobilyası artık dünya çapında bilinen bir marka haline gelmiştir. Yemekte İnegöl Köftesi, turizmde Oylat kaplıcaları, tarımda İnegöl ayçekirdeği, kültürel alanda ülkemizin ilk sivil mehteri olan Tarihi İnegöl Mehteri, şifa kaynaklarında Elmaçayır, Kozluca, Özlüce, Konurlar, Eskikaracakaya ile markalaşarak hızla büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir'' denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.