SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl'de üretici cevize yönelmeye başladı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde en fazla üretimin yapıldığı Konurlar Köyü'nde 2 bin 500 dekar alanda ceviz hasadı başladı. Önümüzdeki yıllarda 5 bin cevizin hedeflendiği köyde festival yapılması planlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2019 19:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2019 19:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İnegöl'de üretici cevize yönelmeye başladı

İlçede en fazla üretimin yapıldığı Konurlar Köyü'nde 2 bin 500 dekar alandan yaklaşık 500 ton ceviz bekleniyor.

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konurlar'da geçen sene ceviz rekoltesinin 300 ton olduğunu söyledi.

Ürünün kaliteli olduğunu, pazar sorunu bulunmadığını belirten Çelik, "Ceviz özellikle bu köyü sevdi ve köyle özdeşleşti. Hasat döneminin çiftçilerimize hayırlı ve bol bereketli olmasını diliyorum. Öyle tahmin ediyorum ki önümüzdeki yıllarda Konurlar'da 5 bin ton civarında ürün elde edeceğiz. Ayrıca gelecek yıllarda cevizi İnegöl ile tamamen özdeşleştirip ön plana çıkartmak için bir festival de yapmayı düşünüyoruz." dedi.

Konurlar Muhtarı Murat Çetinkaya ise köyün 3 yıldır ceviz üretimiyle öne çıktığını anlatarak, kabuklu cevizin 5-6 liradan alıcı bulduğunu dile getirdi.

Üreticilerden Güray Korkut da toprak tahlili yaptırdıktan sonra ceviz üretimine ağırlık verdiklerini aktardı.

Tahliller sonucu verimde yüzde 40 artış sağladıklarını söyleyen Korkut, "Geçen yıl 86 kilogram verim aldığımız yerden bu yıl 120 ila 250 kilogram arası verim aldık. Ağaçlarımızın yaşı 12. Daha sonraki yıllarda verimin artacağını düşünüyorum. Genç çiftçilerimizi üretmeye davet ediyorum. Satış konusunda da herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Kantarın başında paramızı nakit alıyoruz." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.