SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl'de büyük uyuşturucu operasyonu; 49 gözaltı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekiplerince, İnegöl ilçesinde bazı adreslere düzenlenen operasyonda 49 zanlı gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 13 zanlının 10'u tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 36 şüphelinin işlemleri sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2019 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2019 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İnegöl'de büyük uyuşturucu operasyonu; 49 gözaltı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekiplerince, İnegöl ilçesinde bazı adreslere düzenlenen şafak operasyonunda 49 kişi gözaltına alındı.

Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapıldığı tespit edilen adreslere özel harekat, çevik kuvvet ve asayiş ekiplerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık bin polis tarafından şafak vakti operasyon düzenlendi.

Operasyonda kapılar koçbaşıyla kırılarak evlere girildi ve arama yapıldı. Narkotik dedektör köpeklerinin de kullanıldığı operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 49 kişi gözaltına alındı. 

Şüphelilerin ikametgahlarında yapılan aramalarda 98 gram metamfetamin, 242 gram bonzai, 52 gram esrar, 519 uyuşturucu hap, 6 tabanca, tüfek, hassas terazi ve uyuşturucu ticaretinden kazanıldığı belirlenen bin 255 lira ele geçirildi.

İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Başsavcılığımız koordinesinde Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İnegöl Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliğinin işlemleri sonucunda yapılan 66 ayrı delillendirmede 49 şüphelinin uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilmiştir.

Soruşturma dosyamız kapsamında 49 şüphelinin yakalanması ve suç unsuru ele geçirilebilmesi amacıyla şüphelilerin ikametgahlarında arama yapılması için bugün Bursa ili ve İnegöl ilçesinde yapılan eş zamanlı operasyonda 49 şüpheli şahıs yakalanmıştır."

10 şüpheli tutuklandı

Zanlıların 13'ü emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan Seymen A, Cemil A, Kemal K, Ferdi K, Ayhancan Ç, Derya Ş, Öznur Ç, Tolga G, Ufuk G. ve Serdal T. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer 36 şüphelinin işlemleri sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.