SON DAKİKA
Hava Durumu

'İncirlik ve Kürecik üslerine el konulsun'

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'ni (BOP) hayata geçirmek için İran ve Rusya'ya karşı kurduğu askeri üslerle Türkiye topraklarını kullandığını belirterek, bu üslere el konulması gerektiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2019 06:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2019 06:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'İncirlik ve Kürecik üslerine el konulsun'

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'ni (BOP) hayata geçirmek için Türkiye topraklarında kurulu üsleri kullandığını belirterek, bu üslere el konulması gerektiğini açıkladı.

TKH'den yapılan açıklamada Türkiye ve bölge için en büyük tehdidin ABD emperyalizmi olduğu ileri srülerek, "Ülkemizde 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ve Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren Büyük Ortadoğu Projesi adıyla yürütülen yıkım ve savaşın arkasındaki gücün kim olduğu bellidir. Bugün ABD emperyalizmi, komşularımız İran ve Rusya'ya karşı kurduğu askeri üslerle ülkemiz topraklarını kullanmaktadır. Bugün basına İncirlik askeri üssünde 50 termonükleer bombanın bulunduğunun ve Kürecik radar üssünün doğrudan ABD ve İsrail için kullanıldığının yansımasına sessiz kalınamaz." denildi.

'AKP iktidarı hesap vermeli'

"Bu durum ülkemizi komşularıyla karşı karşıya getirdiği gibi ülkemizin ABD emperyalizmine bağımlılığın kanıtıdır." denilen TKH açıklamasında daha sonra şöyle denildi:

"Aynı zamanda eski tip nükleer bombaların yerine termonükleer bombaların İncirlik üssüne 2017 yılında konulması konusunda AKP iktidarı hesap vermelidir. 15 Temmuz darbe girişimi üzerinden 1 yıl geçmişken, sabah akşam 'yerli ve milli' söylemini dilinden düşürmeyen AKP'nin bu durumu kamuoyundan ve her şeyden önemlisi Meclis'ten saklaması büyük bir skandaldır.

Kimlerin yurtsever kimlerin işbirlikçi olduğu bir kez daha görülmelidir. İncirlik ve Kürecik üssüne el konulmalı, ABD kovulmalıdır. AKP hükümeti hesap vermelidir!"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.