SON DAKİKA
Hava Durumu

İnce: Türkiye'yi kuran Selanikli... Sen kimsin?

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, Yalova'da bir milletvekili adayının 'Göçmenler ezik olur' sözlerini eleştirerek, "Daha önce de Yalova'da bir milletvekili adayı bu lafı etmişti. Sonra belediye başkanlığı seçiminde sandığa gömdük bunları. Sen kimsin? Türkiye'yi kuran Selanikli... Sen kimsin?" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2018 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2018 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İnce: Türkiye'yi kuran Selanikli... Sen kimsin?

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Çorlu Atatürk Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sorunlarını kendilerinin çözeceğini söyledi. 

Meydanlarda 48 günde 103 miting düzenlediklerini anlatan İnce, Çorlu'da mitinge katılan vatandaşlardan herkesin Pazar gününe kadar 3 kişiyi ikna etmelerini istedi.

Meydanlarda aş, iş, uzay madenciliği, fizikten bahsettiğini, önümüzdeki 2-3 yıl içinde de 16 yeni meslek olacağını anlatan İnce, konuşmasına şöyle devam etti:

"Elinizde kullandığınız telefonlar 1969'da ABD'liler aya giderken NASA'nın elindeki bilgisayarların tam 10 katı şu an. Her 1,5 yılda bir bilgisayarın kapasitesi 2 katına çıkıyor. İşte bu değişen dünyada, bölgesel savaşların, enerji savaşlarının olduğu bu dünyada, teknolojinin bu kadar geliştiği dünyada ben tasarım, aş, iş diyorum, arkadaş da meydanlara geliyor 'kek' diyor. Ben Türkiye'yi onurlu, başı dik bir hukuk devleti yapacağız, bağımsız bir yargı, hak, hukuk, adalet diyorum. O da meydanlara geliyor 'çay, kek oralet' diyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana mitinginde kendisiyle ilgili sözlerini eleştiren İnce, "Dün diyor ki 'Muharrem İnce, Ömer Halisdemir'in mezarına gidip Fatiha okuyamaz' Ben de fotoğrafını koydum, gittik okuduk. Senin derdin ne Ömer Halisdemir, ne de Fatiha, senin derdin Fatiha olsaydı, sure olsaydı, ayet olsaydı, 'Bakara makara' diyeni tutar kulağından atardın. Senin derdin başka... Bana diyor ki 'Seçim yaklaştı camilerde görülüyorsun'. Ben 5 vakit namaz kılan bir adam değilim ama 15 yaşından beri cuma namazlarına gidiyorum. Seçim için gitmiyorum ki 40 senedir gidiyorum. Neredeyse 'gelme bizim camiye' diyecek. Ya böyle bir şey olur mu? Sen nasıl Müslümansın, bir Müslüman başka bir Müslümana böyle konuşur mu, ayıp değil mi, günah değil mi?" şeklinde konuştu.

"Kardeşlik türküleri söyleyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın artık yorulduğu belirten İnce, şunları kaydetti:

"Allah'ın izniyle cumhurbaşkanı olduğumda nasıl bir cumhurbaşkanı olacağım, halkını bilen, hakkını bilen, haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım ama aynı zamanda da haddini bilmeyenlere haddini bildiren bir cumhurbaşkanı... Yine nasıl bir cumhurbaşkanı olacağım, ayırmayacağım, kayırmayacağım, savurmayacağım. Kimseyi ayırmayacağım benim defterimde Alevi-Sünni, sağcı-solcu ayrımı yok, başı kapalı-başı açık, Türk-Kürt, AK Parti'li-CHP'li ayrımı yok, 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım, hepinizin cumhurbaşkanı olacağım.

Projem 3B; hemen barışacağız, ekonomik olarak büyüyeceğiz, Türkiye'yi bir hukuk devleti yapacağız. Demokrasimiz kökleşecek o demokrasi ortamında yatırımlar artacak, bereket fışkıracak topraklarımızdan, fabrikalarımızın dumanları tütecek, gençlerimiz geleceğe güvenle bakacak ve adil bölüşeceğiz, adil. Yani soğan 5 lirayı geçmişse, yiğit muhtaç olmuşsa kuru soğana bu memlekette barış olmaz, kardeşlik olmaz. Bu ülkenin sokaklarında kardeşlik türkülerini hep birlikte söyleyeceğiz."

"Ekonomiyi düzenleyen temel kurumların özerkliğini sağlayacağız"

İnce, kamuda yükselmeyi liyakata göre yapacaklarını söyledi.

Seçilmesi halinde 100 gün içinde öğretmenlere, polislere, hemşirelere ve din görevlilerine 3 bin 600 ek göstergeyi vereceklerini yineleyen İnce, "Ekonomiyi düzenleyen temel kurumların özerkliğini sağlayacağız. Kamu bankalarını yeniden düzenleyeceğiz. Ziraat Bankası, Halk Bankası, Eximbank, Kalkınma Bankası, bunları yeniden düzenleyeceğiz. Ziraat Bankası, kredilerinin yüzde 80'ini çiftçiye verecek, medya patronlarına değil. Halk Bankası, kredilerinin yüzde 80'ini esnafa ve KOBİ'lere verecek. Eximbank ve Kalkınma Bankası... Turizme de kredi verecekler ve oradaki 6 aylık süreyi uzatacağız, bunların hepsini yapacağız." diye konuştu. 

"Hesap vereceğim size"

İcraatları gerçekleştirecek kaynağı nereden bulacağını anlatmak istediğini ifade eden Muharrem İnce, şunları kaydetti:

"Bakın size anlatayım parayı nereden bulacağımı. 16 yılda Kamu İhale Kanunu'nu 186 kere değiştirdiler. Bu ne demektir biliyor musunuz? Çaldılar, çaldılar. Ben çalmayacağım, kasa para dolacak. Bu 16 yılda Suriyelilere 40 milyar dolar harcadılar, ben harcamayacağım, millete vereceğim o parayı çünkü Suriyeliler barış ortamında memleketine dönecek. Peki başka nereden bulacağım? 2 milyar dolar sarayda harcadık, Allah'ın izniyle milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olduğumda o sarayı gençlere bilim merkezi olarak vereceğim. Şatafat olamayacak, lüks olmayacak ve milletin parasını har vurup harman savurmayacağım. Hesap vereceğim size hesap." 

"Türkiye'yi kuran Selanikli... Sen kimsin?"

Yalova'da bir milletvekili adayının 'Göçmenler ezik olur' sözlerini hatırlatan İnce, şöyle tepki gösterdi:

"Yalova'da bir milletvekili adayı var. Duydunuz mu marifetlerini? 'Göçmenler ezik olur' diyor. Sen kimsin densiz! Sen kimsin? Yani Selanik'ten, Kırcali'den, Kosova'dan bu topraklara gelenlerin ataları turistik seyahat için mi gitmişti oraya? Evlad-ı fatihan Osmanlı fethettiği için oraya cengaverlerini gönderdi. Ve topraklar kaybedilince geri gelmeye mecbur kaldı. Sen kimsin? Haddini bileceksin. Daha önce de Yalova'da bir milletvekili adayı bu lafı etmişti. Sonra belediye başkanlığı seçiminde sandığa gömdük bunları. Sen kimsin? Türkiye'yi kuran Selanikli... Sen kimsin?

Böylelerine haddini bildirme vaktidir. Bu seçim önemli bir seçimdir. Bana söz verdiniz, üç kişiyi ikna edeceksiniz, tamam mı? Bu işi başarıyor muyuz? Tamam. Ben de 24'ünden sonra hepiniz gelmeyin ama şöyle küçük bir heyet sizi bekliyorum."

"Geriye 3 büyük kentin mitingi kaldı"

Çorlu'dan sonraki adresi Mersin olan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında düzenlenen mitingde, bir siyasetçinin "Meydanlar doluysa sevinebilirsin, balkonlar doluysa işler iyi demektir, çatılar da doluysa kazandın demektir" dediğini anlattı.

Medyaya seslenen İnce, "Televizyonları uyarıyorum, bakın 104 mitingimde yanlış yaptınız, şimdi geriye kaldı 3 büyük kentin mitingi. Ben de meydanlara gönlünü koyan, yüreğini koyan, beni dinlemeye gelen vatandaşlarıma sesleniyorum. Eğer aynı numarayı İstanbul, Ankara, İzmir'de de yaparlarsa miting meydanından kanalların önüne gideceğiz hep birlikte. Bakalım el mi yaman bey mi yaman. Manşet atan Erdoğan, televizyonlara program yapan Erdoğan, manşetlere direne direne gelen ben. Saraylı Erdoğan, devletin uçağıyla gezen Erdoğan, devletin parasını harcayan Erdoğan, milletin parasıyla miting yapan ben." ifadesini kullandı.

"Esad ile kavgası yüzünden bizim paralarımız gitti"

Türkiye'nin dış politikasını da eleştiren İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kavgalı olmadığımız kimse yok, 4 milyon Suriyeli Türkiye'de yaşıyor. 40 milyar dolar para harcadık. Neden? Erdoğan'ın kaprisleri yüzünden, kişisel kavgası yüzünden, Esad ile kavgası yüzünden ama bizim paralarımız gitti. 'Rus uçağını düşürdük' dedi, 'Ben talimat verdim' dedi sonra vazgeçti, 'Davutoğlu yaptı' dedi sonra 'Hava kuvvetleri komutanı yaptı' dediler sonra pilota kadar geldi iş. Türkiye'nin el atıp da bozmadıkları hiçbir şeyi kalmadı. Her şeyini bozdular. Şimdi bu bizim yeni dönemde Türkiye'yi yeniden toparlamamız lazım yeniden."

"50 ülkenin büyükelçisi benimle görüşmek istedi"

İnce, seçilmesi halinde AB ile müzakerelere hemen başlayacağını, cumhurbaşkanı olunca Avrupa'daki bütün başkentleri gezeceğini bildirdi.

Seçimi kazanacağına inandığını aktaran İnce, "Kazanacağımı nereden anlıyorum biliyor musunuz? Dünyada 200 ülke var, bunların 50 tanesi güçlü ülke. Bu 50 ülkenin hemen hemen hepsinin büyükelçisi benimle görüşmek istedi. Buradan anlıyorum. Yine bir şey daha söyleyeyim size. Tabi bu görüşmelerde gidip de Türkiye'yi, Erdoğan'ı kötüleyecek halim yok. Bu görüşmelerde ne anlattım? 'Özgür bir Türkiye kuracağız' dedim. 'Demokrasiyi kökleştireceğiz, Türkiye'yi kalkındıracağız' dedim. 'Yolsuzluklara son vereceğiz' dedim." dedi.

İnce, konuşmasında vaatlerini anlatmaya devam ederek çocuk bezindeki KDV'yi indireceğini vadetti.

Kazanması halinde enflasyonun ve doların düşeceğini, devletin kemer sıkacağını, Suriyelilerin evlerine gideceğini belirten İnce, özgür nesil yetiştireceklerini söyledi.

İnce, seçim günü sandıklara sahip çıkılmasını isteyerek, kendisinin de Yalova'da oy kullandıktan sonra Ankara'ya Yüksek Seçim Kuruluna gideceğini bildirdi.

İnce, miting esnasında gazetecileri bulundukları platformdan indirmeye çalışan kişileri uyararak, "Bir şey yok orada medyayla kavga etmeyin. Ben ediyorum zaten patronlarıyla. Onlar emekçi. Oturacaklar görevini yapacaklar. Sorun yok ama gazeteci olanlar dursun." ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.