SON DAKİKA
Hava Durumu

İnce Kadıköy'de gece yarısı onbinlerce kişiye seslendi

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kadıköy Göztepe Parkı'nda onbinlerce vatandaşa seslendi. İnce, "Şuanda 360 derece miting yapıyoruz ve caddenin ucunu göremiyorum. Akın akın hala geliyorlar." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2018 01:44
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2018 01:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İnce Kadıköy'de gece yarısı onbinlerce kişiye seslendi

İstanbul'da sahur mitingi düzenleyen CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kadıköy'de Göztepe Parkı önünde seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap etti. İnce, miting öncesinde kendisini Şaşkınbakkal'da bekleyen kalabalıkla buluşarak Bağdat Caddesi üzerinden Göztepe Parkı'na yürüdü.

Alanı dolduran onbinlerce kişiye seslenen İnce, "Şuanda 360 derece miting yapıyoruz ve caddenin ucunu göremiyorum. Akın akın hala geliyorlar." dedi.

İnce, seçim çalışmalarının 35'inci gününde 76'ıncı mitingde vatandaşlarla beraber olduğunu aktararak, Kadıköylülerin büyük bir değişim başlattığını aynısını da 24 Haziran'da beklediğini söyledi.

35 gün içinde içini acıtan bir olay olduğunu belirten İnce, "Bir vekilim kağıt toplayan bir çocuk görmüş. Demiş ki hayalin nedir? Çocukta cevap vermiş; büyük kağıt toplayabilmek. Erdoğan, 16 yılda çocukların hayal kurabilmesini bile engellemiş. Ben sizin çocuklarınıza hayal kurduracağım." diye konuştu. 

'Hırsız Tayyip' sloganları üzerine yayını kestiler

İnce'nin gece mitingini canlı yayınlayan CNN Türk, NTV ve Habertürk, mitingdeki binlerce kişinin attığı 'Hırsız Tayyip' sloganları üzerine yayını kesti.

İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '24 Haziran'da birinci olamazsın siyaseti bırakacak mısın?' sözlerine karşılık, "Bırakırım, ben senin gibi koltuk sevdalısı değilim. Ben kaybedersem siyaseti bırakacağım sana söz veriyorum. Ama bir şartım var benimle istediğin TV kanalında televizyona çıkacaksın. Ama sen televizyona çıkamazsın. Çünkü Türkiye'nin büyük sorunları var. Büyük sorunları yorgun adamlar çözemez, taze kan lazım." diye konuştu. 

"Bir cumhurbaşkanı 81 milyonu keklemeye çalışır mı?"

İnce, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir cumhurbaşkanı 81 milyonu keklemeye çalışır mı? Ya FETÖ'cüler önerdi bunu, ya da bıktı yoruldu cumhurbaşkanlığını Muharrem İnce 'ye teslim etmek için uğraşıyor. Bedava kek isteyenler Erdoğan'a yatırım isteyen iş isteyen İnce'ye oy versin."

"Karne günü çocukları dövdüler"

Karne aldıkları gün polisler tarafından dövülen lise öğrencilerine değinen İnce, "Karne günü 17-18 yaşındaki çocukları dövdüler. Ben de Erdoğan'a karne veriyorum. Beni de mi döveceksiniz? Hadi gelin bakalım. O çocuklar CHP'li değildi." diye konuştu.

"Dünya tarihinde doğmadan ilkokula giden tek adam Erdoğan"

İnce, Cumhurbaşkanı Edoğan'ın sözlerini şu sözlerle eleştirdi:

"Biz iktidara gelmeden önce ambulansları köpekler çekiyordu diyor. Herhalde bu aralar Sibirya ile ilgili fazla belgesel izledi. Bir şey daha söyledi. Tek parti döneminde 75 kişilik sınıflarda okumuş. 1951'de Demokrat Parti iktidar oldu. Erdoğan 54 doğumlu. Dünya tarihinde doğmadan ilkokula giden tek adam Erdoğan. Türkçe bilgisi desen CE-HA-PE diyor. Ha diye bir şey yok Türkçe'de. Türkçesi de sıfır.

Erdoğan Aleviler'i sevmiyor. Erdoğan Kürtler'i sevmiyor. Erdoğan öğrencileri sevmiyor. Erdoğan kendine biat eden insanları seviyor. Oysa ben uzlaşalım diyorum."

"Kır atın yanında duran ya suyundan ya huyundan"

Montajlanan resimlerine değinen İnce, "Hakkari'ye mitinge gittiğimde Erdoğan'ın Akşener'in Karamollaoğlu'nun Demirtaş'ın sizlere selamı var dedim. Erdoğan bu videoyu almış. Sadece Demirtaş'ı almış diğerlerini kesmiş. Montaj yapmış montaj. Ben zannediyordum ki montajı sadece FETÖ'cüler yapar. Kır atın yanında duran ya suyundan ya huyundan kapar. FETÖ'cüler eski arkadaşları." dedi.

İnce, cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dördüncü dönemi hakkındaki açıklamalarına karşılık, "Birinci dönemi çıralık dönemiydi. İkinci dönemi kalfalık dönemiymiş. Üçüncü dönemi ustalık dönemiymiş. Dördüncü dönemini büyük ustalık dönemi olarak söylüyor. Öyle değil. Dördüncü dönemi emeklilik, kıraathane dönemi. Dördüncü döneminde onun sarayına yakın bir tane kıraathane açacağım. İster üzümlü, ister çikolatalı kek olsun ona göndereceğim. Ama kusura bakmasın kilosu 4 bin beş yüz lira olan beyaz çaydan içiyor. Onu veremem. O çok pahalı. Normal siyah çay içecek. Dünyanın her yerinde fakirler mutsuz, zenginler mutludur. Türkiye'de farklı. Türkiye'de fakir de mutsuz, zengin de mutsuz. Çünkü zengin geleceğine dair bir güvence görmüyor. Ve Türkiye'de ki en parlak çocuklar yurt dışına gidiyor. Beyin göçü var. Allah'ın izniyle, milletimizin izniyle cumhurbaşkanı olduğumda beyin göçünü, beyin gücüne dönüştüreceğim" şeklinde konuştu.

İnce, "Erdoğan bana çırak diyorsun. Ama sen usta-çırak ilişkisini bile bilmiyorsun. Çırak, ustayı geçmezse meslek ölür derler." dedi.

"Din dersini seçmeli yapacağız"

Muharrem İnce, şöyle devam etti:

"Bir neslin, bir çocuğun dindar olup, olmamasına devlet karar veremez. Aile karar verir. Dindar nesilden hiç bir korkum yok. Dindar nesille bir sorunum da yok. Dindar neslin hiç bir sakıncası yok. İsteyen çocuğunu dindar yetiştirebilir. Ama kindar nesil istemiyorum. Demokrat, eleştiren, sorgulayan bir nesil yetiştireceğiz. Bütün öğrencilere resmi dil olarak Türkçe'yi öğreteceğiz. İkinci olarak anasının dilini öğreteceğiz. Evinde konuştuğu dil neyse onu öğreteceğiz. Son olarak uluslararası dil öğreteceğiz. İngilizce, Almanca, Japonca, Rusça, Çince. Din dersi konusunda isteyene seçmeli olarak bu imkanı sağlayacağız. Zorunlu din dersini istemeyenlere de vermeyeceğiz. Din dersini seçmeli yapacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "CHP'nin camileri yıktığı" sözlerini hatırlatan İnce, "Uçaktan inince beni Kadıköy belediye başkanı karşıladı. Başkana camileri yıkıyor musun? diye sordum. O da "Bayram yaklaştığı için deterjanla yıkıyorum" dedi. Erdoğan doğru söylüyor. CHP'li belediyeler bayram yaklaşıyor diye camileri deterjanla yıkıyorlarmış" dedi.

İnce, oy oranını açıkladı

Muharrem İnce, 'sandıklara sahip çıkın' diye kendisine mesaj atılmamasını isteyerek, "Ben nasıl sahip çıkayım? Sandıklara siz sahip çıkacaksınız. Size söz veriyorum. Siz sandıklara sahip çıkın, ben 50 bin cübbeli avukatla YSK'nin önünde olurum." dedi.

Muharrem İnce'nin mitingi gece yarısı saat 02.00'da tamamlandı. "Hiç gidesim yok" diyen İnce'ye vatandaşlar 'gitme' diyerek yanıt verdi. İnce, 23 Haziran'da Büyük İstanbul mitingi olduğunu söyleyerek, "O gün 2 milyon kişi istiyorum" dedi. Vatandaşların '5 milyon' demesi üzerine İnce, "Bizim köyde bir laf var. Az ada, tez öde. Ben öyle atmam. Oyumuz 4 Mayıs'ta 26'ydı. Şu anda 30'un üstünde bir iki puan kaldı. Kafa kafaya gidiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.