SON DAKİKA
Hava Durumu

İnce, ilk 100 günde yapacaklarını anlattı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçilmesi durumunda ilk bir haftadan başlayıp 100'üncü güne kadar yapacaklarını ilk kez Hatay'da anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2018 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2018 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İnce, ilk 100 günde yapacaklarını anlattı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Hatay'da düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. 

Bugün Şırnak ve Siirt'te el patlayıcıların infilak etmesi sonucu şehit olan 3 askerden birinin Hataylı olduğunu hatırlatan İnce, herkesi saygı duruşuna davet etti. 

Cumhuriyetin kendi tarihinde iki kez kazandığını belirten İnce, "Biri Hatay , diğeri Kıbrıs. Atatürk, 1938'in Mayıs ayında rahatsızlığına rağmen Adana ve Mersin gezileri yaptı. Yabancı kuvvetlere gözdağı verdi. Ben buradayım dedi. Atatürk, Hatay için Adana'ya ve Mersin'e geldi. Atatürk bir Hatay şehididir." dedi.

İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"'Yerliyim, milliyim' dedi, 95 yıllık cumhuriyet ilk kez onun döneminde toprak kaybetti. Rahmetli Süleyman Şah sağlığında bile o kadar seyahat etmedi.

Deneyimli bir siyasetçi diyor ki, 'Meydan doluysa sevinebilirsin. Balkonlar doluysa iş iyi demektir. Çatılar doluysa kazandın demektir.' Arkadaşlar o apartman çökmesin aman dikkat edin."

İlk kez bu seçimde 81 milyonun kazanacağını söyleyen İnce, "Allah'ın izni Milletin milletin isteği ile kazanırsam 81 milyon kazanmış demektir. İnce kazanırsa Türkiye kazanmış olacak. Kazara Erdoğan kazanırsa Türkiye kaybeder. Erdoğan kazanırsa dünyadaki yalnızlığımız devam edecek. Dolar ve faiz yükselecek. İnce kazanırsa umutlarımız tazelenecek." dedi. 

"Terör örgütleriyle amansız mücadele edilecek"

Cumhurbaşkanı olduğunda ilk yüz gün yapacaklarını ilk kez Hatay'dan açıkladığını belirten İnce, listesini şöyle sıraladı:

"İlk bir haftada yeminden sonra 7 gün içinde başlayıp 100. günde bitecek işlerim. OHAL'i kaldıracağım. Merkez Bankası özerk yapıya kavuşacak. Bakanlar Kurulu'nu toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde atayacağım. Liyakat esas olacak, toplumu kucaklayacak. PKK, IŞİD, FETÖ gibi terör örgütleriyle amansız mücadele edilecek. 

Erdoğan 2002'de iktidara geldiğinde Dünya Kupası'nda üçüncüydü. Bugün katılamıyoruz bile. Niye? Spor siyasallaştı. Kulüp seçimlerine, federasyona müdahale ediyor. Pasolig'i hemen kaldıracağım.

Türkiye'nin Şam büyükelçisini hemen atayacağım. Suriye'nin toprak bütünlüğü esas olacak. Bizim projemiz zaten barış. Türkiye'de barış, bölgede barış, dünyada barış. 

AB ile müzakereleri hızlandıracağız ve hemen bir Avrupa turu yapacağım. Avrupa'nın bütün başkentlerini gezip yeni Türkiye'yi özgür Türkiye'yi anlatacağım.

Suriye'nin toprak bütünlüğü esas olacak. Suriye'de BM gözetiminde bir seçimi Türkiye olarak destekleyeceğiz

Bağımsız, tarafsız adil bir yargı için cumhurbaşkanı salona girdiğinde ayağa kalkmayacak yargıçlar arıyorum. Hak arama ve özel hayatın gizliliği. Sizlere namus sözü 81 milyonun hiçbirinin telefonu dinlenmeyecek. KHK'larla işten atılan kardeşlerim hakkınızda bir dava açılmışsa sonunu bekleyeceğiz. İşten atılmışsın hakkında dava yok, hemen işe döneceksin. 

Başta Kuleli Askeri Lise olmak üzere kapatılan askeri lise ve kurumları hemen açacağım. Askeriyede FETÖ'cü var diye askeri liseyi kapatıyorsun. Medyayla ilgili yasalar çıkaracağız. Medya yalaka olmaktan vazgeçecek. Erdoğan'a yapacakları yalakalıkların aynısını bana yapacaklar. Ama ben istemiyorum

Cemevlerinin statüsünü ibadethane olarak değiştireceğiz. Kamuda müdür olmanın, genel müdür olmanın kurallarını koyacağız. Öğretmene, polise, hemşireye, din görevlisine 3 bin 600 ek göstergeyi vereceğiz. 

Ekonomiyle ilgili temel kurulların özerkliğini sağlayacağız. Kamu bankalarını yeniden düzenleyeceğiz. Ziraat Bankası kredilerinin yüzde 80'ini çiftçiye verecek. Eximbank'ı yeniden düzenleyeceğiz. 

Hiçbir okula zorunlu bağış alınmayacak. Çocuklar hiçbir sınava ücretle girmeyecekler. 24 Kasım'da her öğretmene bir maaş ikramiye vereceğiz. Bölünen üniversitelerin tamamı yeniden birleştirilecek, öğretmenlere mülakatı kaldıracağız.

Çiftçinin mazotu 3 lira olacak. Asgari ücret 2200 lira olacak. En düşük emekli maaşı 1500 lira olacak. Biz size Kurban Bayramı'nda bir asgari ücret vereceğiz. Emeklilikte yaşa takılanların sorununu çözeceğim. Spor yönetimi özerkleşecek. Çocuk bezindeki yüzde 18 KDV inecek."

"Kekin ötesinde hayali olmayan bir adam"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunan İnce, şöyle konuştu:

"Erdoğan artık adalet, kalkınma demiyor. Kıraathane diyor. Yalova'dan bir şoför arkadaşım aradı beni. dedi ki, 'Bu Cumhurbaşkanı Erdoğan, çayla kek veriyor. Yalova Seyahat'te de kek,çay veriyoruz biz. Otobüs firması mı bu?'

2002'deki heyecanlı, iddialı bir Erdoğan yok karşınızda. AK Parti'li kardeşim yorgun, heyecansız insanlara tepeden bakan kibir dolu bir Erdoğan var. Arkadaşlarına sırt çeviren bir Erdoğan var. Adalet, kalkınma demiyor, kıraathane diyor. Keke kanacak olan varsa şunu söyleyeyim, şeker fabrikalarının hepsini sattı kekler de şekersiz olur.

Erdoğan artık hayalleri, heyecanı olmayan bir adam. Artık kekin ötesinde hayali olmayan bir adam. Yerli otomobil deyince kaportasını anlıyor, ben beynini anlıyorum.

Ayırmayacağım, kayırmayacağım, milletin parasını savurmayacağım. Hakkını bilen, halkını bilen, haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım."

"Binali Yıldırım kasedi diyorum ve eğleniyorum"

'İnce kazanırsa yardımları kesecek' sözlerini hatırlatan Muharrem İnce, "Doğum, gebelik, şartlı eğitim, muhtaç asker ailelerine yardım, engelli bakımı, fakir muhtaç yardımı gibi yardımlar asla kesilmeyecek. Enflasyon oranını da artıracağız. Bu yardımlar her yıl enflasyon oranında artacak." ifadelerini kullandı. 

"Bu kampanyanın en neşeli adamı Binali Yıldırım." diyen İnce, "Bayılıyorum. Canım sıkıldığı zaman koyun bir Binali Yıldırım kasedi diyorum ve eğleniyorum. Kendi kendini yok eden bir adam. Tarihimizde ikinci adamlar çok önemlidir. Bilge Kağan'ın veziri Tonyukuk, Alpaslan'ın veziri Nizamülmülk. Bizim tarihimizde Atatürk var. Hemen yanında İsmet İnönü var. Şimdi birinci adamın diploması yok." diye konuştu.

"Bütün hayatımı didik didik ettiler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yılar önce yazdığı kitabı eleştirmesine tepki gösteren İnce, "Benim otuz sene önce yazdığım şiir kitabını almış 'Bak burada erotik sözler var' diyor. Var. Sana mı soracağım? Sen Necip Fazıl'ı hiç okumadın mı cahil adam. Sen şiirden ne anlarsın cahil adam. Ben senin gibi değilim ki. Ben yazdım var mı itirazın? Ben o kitabı getirdim köyün meydanına hediye ettim. 'Alın bu kasaya yardımda bulunun' dedim. Kendi okuduğum okula o parayla fen bilgisi laboratuarı yaptım. Benim bütün hayatımı didik didik ettiler. Bir şey yok ki ne bulacaklar. Öğretmenlik yaptım. Milletin çocukları doktor mühendis oldu ben de onlarla gurur duydum." diye konuştu.

"Hedefimiz 5 yıl içerisinde 60 milyon turist"

Hatay'dan sonra Antalya'ya geçen Muharrem İnce, Kepez ilçesinde düzenlenen mitingde, Türkiye'nin devasa sorunları olduğunu söyleyerek, "Bu sorunları yorgun bir adam çözemez." dedi. 

Topyekün bir kalkınma başlatacaklarına değinen İnce, sadece tarımı değil, turizmi de sanayiyi de geliştireceklerini, eğitimi daha nitelikli hale getireceklerini ifade etti. Türkiye'nin turizmde dünyanın ilk 10 ülkesinden birisi olduğunu hatırlatan İnce, turizm sezonunu 12 aya yayacaklarını kaydetti. 

"Hedefimiz 5 yıl içerisinde 60 milyon turist, 60 milyar dolar turizm geliri. Kışın askıda kalan turizm personelini istihdam teşvikinden faydalandıracağız" ifadesini kullanan İnce, turizm personelinin mesleki eğitimden geçirileceğini, ihracat için olan teşvikleri turizm için de kullanacaklarını dile getirdi.

Turizmin altyapısını ve kalitesini artıracaklarını aktaran İnce barışçı bir dış politikayla turizmi de güçlendireceklerini belirtti.

"3B" projesinden bahseden İnce, öncelikle herkesi barıştıracaklarını dile getirdi.

Türkiye'nin hızla büyüyeceğini ve ekonomiyi kuvvetlendireceklerini anlatan İnce, "Türkiye önce hukuk devleti olacak. Mahkemeler bağımsız olacak. Herkes mahkemelere inanacak. Merkez Bankası başkanını getirip parti genel merkezinde ağırlamayacağız. Ekonomi kurumlarının başına liyakat sahibi insanları getireceğiz. Ülkeyi kalkındıracağız, geliri hakça ve adilce bölüşeceğiz." ifadelerini kullandı.

İstanbul mitingine çağrı

Türkiye'de ilk kez bir seçimin kaybedeni olmayacağını belirten İnce, şunları söyledi:

"Sadece CHP'liler kazanmayacak, AK Parti'li kardeşlerim de kazanacak. 81 milyon kazanacak. Erdoğan kazanırsa kavga devam edecek, dolar ve faiz yükselecek. Enflasyon artacak. Erdoğan kazanırsa Suriyeliler Türkiye'de kalmaya devam edecek. Mazot yine pahalanacak. İnce kazanırsa umut gelecek. İnce kazandığında güven ortamı olacak, dolar düşecek, yatırımlar artacak, topraklarımızdan bereket fışkırıp fabrikaların bacası tütecek."

Cumartesi yapacakları Büyük İstanbul Mitingi'ne 5 milyon kişinin katılmasını beklediklerini anlatan İnce, mitinge katılacaklardan takımlarının formasını giyerek gelmelerini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fakire fukaraya faydasının olmayacağını belirten İnce, şöyle dedi:

"2002'nin Kasım'ında milletvekili oldum. Erdoğan benden 5 ay sonra seçildi ve başbakan oldu. İlk iş 'Benim milletvekillerim lojmanlarda oturamayacak, halkın arasında oturacak.' dedi. 75 milyon, 'Vay be ne halk adamı, lojmanları sattı kendisi de bizim gibi Keçiören'de bir apartman dairesinde yaşadı.' dedi. Fakat bir süre sonra bunu unuttu. O kendini özel biri zannetmeye başladı. Çankaya Köşkü'nü bile beğenmedi. Kendine bin 150 odalık saray yaptı. Yetmedi İstanbul'da 5 saray daha kendine tahsis etti. Sonra bu da yetmedi Marmaris'te 300 odalı bir yazlık saray yaptırıyor. Allah'ın izni, milletimizin isteğiyle cumhurbaşkanı olduğumda Marmaris'teki o yazlık sarayı kullanmayacağım. Engelli çocuklara vereceğim. Sarayına taşındı sonra yola çıktığı bütün arkadaşlarını, 'Kardeşim' dediklerini yanından uzaklaştırdı. Partiyi kurarken yola birlikte çıktığı, 'Kardeşim' dediklerinden bugün kimse yanında yok. Sonra meydanlarda 'Rizeliyim' dedim ama Rize'nin çayını bile beğenmedi. Biz Rize çayı içiyoruz o kilosu 4 bin 500 lira olan beyaz çay içiyor. 'Kardeşim Esat' diyordu sonra 'Kanlım Eset'e' döndü. Yani 16 yılda dost kalabildiği bir insan gösterin bana, ben özür dileyeyim. Bir tek kişi yok. Bütün dünyayla, muhalefetle herkesle kavgalı. Erdoğan kazanırsa kavga devam edecek. İnce kazanırsa barış huzur ve kardeşlik gelecek."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.