SON DAKİKA
Hava Durumu

İnce Fenerbahçe'yi değişime örnek gösterdi

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Fenerbahçe'deki başkan değişikliğini örnek göstererek, "Fenerbahçe nasıl değiştirdiyse biz de öyle değiştireceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2018 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2018 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İnce Fenerbahçe'yi değişime örnek gösterdi

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kars Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.  Fenerbahçe'nin başkan değiştirdiğini belirten İnce, "Fenerbahçe nasıl değiştirdiyse biz de öyle değiştireceğiz" dedi.

Fenerbahçe gibi kendisinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı değiştireceğini kaydeden Muharrem İnce, "Hanımefendiler size sesleniyorum. Evde canın sıkıldı, ne yaparsın? Mobilyaların yerini değiştirirsin. Bir ferahlık gelir, sanki evi değiştirmişsin gibi bir hoş olur insan. Araban eskir arabanı değiştirirsin. Bahar gelir yazlıklarını giyer, elbiselerini değiştirirsin. Değiştirmekte fayda vardır. 16 yıldır bağırıp çağıran adamı değiştireceğiz şimdi. 16 yıldır meydanlarda bağırıp çağırıyor. Şimdi hep birlikte değiştireceğiz. Fenerbahçe nasıl değiştirdiyse biz de öyle değiştireceğiz. Hazır mıyız buna, tamam mı Kars?" ifadelerini kullandı.

"Hayal kurmayı bile unutturmuşuz"

İnce, "Dün bir arkadaşım, 'Yolda kağıt toplayan bir çocuk gördüm' dedi. Çocuğa 'Hayalin ne diye sormuş'. Çocuk, 'En büyük hayalim büyük kağıt toplamak, onda çok para var' demiş. Bir öğretmen olarak bu benim ciğerime oturdu. Çocuğun en büyük hayali büyük kağıt toplamak. 16 yılda bu Erdoğan döneminde çocuklarımıza hayal kurmayı bile unutturmuşuz" diye konuştu.

"Çobanların sigortasını devlet ödeyecek"

Cumhurbaşkanı olduğunda 15 gün içinde hemen yapılacak iki şeyin olduğunu söyleyen İnce, "Hayvancılığı geliştiremezsek Kars gelişmez,Kars gelişmezse İstanbul'daki çocuğumuz et, süt yiyemez. Bir, çobanların sigortasını devlet ödeyecek. Hiç tartışmasız. Bunu eski bir çoban olarak söylüyorum. İki, insana ilaç kullanıyor muyuz, kullanıyoruz. Hayvana ilaç kullanıyor muyuz, kullanıyoruz. Türkiye'de 80 milyon insana kullandığımız ilaç parası 100 lira ise, hayvanlara kullandığımız 5 lira. Size söz 15 gün içinde hayvan ilaçları bedava olacak, devlet ödeyecek." diye konuştu.

İnce, konuşması sırasında platforma getirttiği dünya haritası üzerinden göstererek Türkiye'nin birçok ülkeden hayvan ithal ettiğini belirtti.

Süt, mama ve çocuk bezinde KDV oranlarının düşürülmesi gerektiğini anlatan İnce, şöyle devam etti:

"Türkiye, Asya, Afrika, Avrupa, Amerika, Güney Amerika, Brezilya, Uruguay ve Arjantin. Bu Erdoğan çiftçiyi, köylüyü, besiciyi bitirdi. Buradan hayvanları gemilere dolduruyorlar. 1-2 ay mı sürüyor. Buradan hayvan getireceğine Karslı'ya destek ol, sana alasını yetiştirsin. 6 milyar dolarlık canlı hayvan ithal etmişiz. 1 milyar doları Karslı ve Vanlı'ya verseydin zaten hayvancılık uçar giderdi."

"81 milyon barışacağız"

Bunu "3B" ile çözeceklerini ifade eden İnce, "Önce barışacağız, yani insanlar arasında ayrım olmayacak. Türk, Kürt, Alevi, Sünni sağcı, solcu, kadın, erkek bunu kapatacağız. 81 milyon barışacağız." dedi.

İnce, 4 Mayıs'ta cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra yakasındaki 6 oku çıkardığını ve Türk bayrağı taktığını dile getirerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Artık hepinizin cumhurbaşkanıyım. Tek olan şey bir grubun olamaz. Tek olan şey herkesindir. Cumhurbaşkanı da tek olduğuna göre o herkesin cumhurbaşkanıdır. Ekonomik olarak büyüyeceğiz. Zenginleşecek, çocuklarımızı iyi eğiteceğiz. Sonra adil bölüşeceğiz. 81 milyona resmi dil Türkçeyi öğreteceğiz. Evinde konuştuğu dili öğreteceğiz, anasının dilini. Evinde konuştuğu dili öğreteceğiz, korkmadan çekinmeden. Uluslararası bir dil öğreteceğiz; İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Rusça, Japonca, Çince bunu öğreteceğiz."

Mitinge, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve milletvekili adayları katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.