SON DAKİKA
Hava Durumu

İnce'den ilk kez bedelli askerlik açıklaması

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bedelli askerlik ile ilgili ilk kez açıklama yaptığını belirterek, "Bedelli askerlik konusuna sıcak bakmıyorum ama toplumun da bir gerçeği. Onları da anlamaya çalışıyorum. Cumhurbaşkanı seçildiğimde askerlik konusunu yeniden düzenleyeceğiz ama bu arada bir defaya mahsus olmak üzere, bedelli askerliği bir şartla çıkarabiliriz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2018 19:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2018 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İnce'den ilk kez bedelli askerlik açıklaması

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce,Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bedelli askerlikle ilgili ilk kez açıklama yaptığını belirterek, "Bedelli askerlik konusuna sıcak bakmıyorum ama toplumun da bir gerçeği. Onları da anlamaya çalışıyorum. Cumhurbaşkanı seçildiğimde askerlik konusunu yeniden düzenleyeceğiz ama bu arada bir defaya mahsus olmak üzere, bedelli askerliği bir şartla çıkarabiliriz. Toplanan parayı 3'e böleceğiz, 3'te birini er olarak askere gidenlere vereceğiz. 3'te birini şehit ve gazi yakınlarına, 3'te birini de savunma sanayiine. Gönlüm razı değil, ama teklifim bu. Toplumsal mutabakat sağlanırsa, ancak böyle kabul edebilirim." ifadelerini kullandı.

İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı mitingi hatırlatarak, "İstanbul'dan 200 otobüs getirip buraya toplayacağına, bugün de tam onun iki katı olmaz ki. Bu kadar da yapmayın." dedi.

"Beni dinleseydin Yalova Üniversitesi 2003'te kurulmuş olacaktı"

2002'de ilk milletvekili olduğunda Yalova'dan uğurlandığını dile getiren İnce, "O günlerde size bir söz vermiştim, 'bu burada kalmaz, bu zirvede biter demiştim. İşte siyaset uzun ince bir yolculuk. Bugün uzun tarafı bitti ince tarafındayız şimdi." dedi.

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yalova'daki mitingini izlediğini belirterek, "Arkadaş diyor ki 'yat limanını ben yaptım.' Sen daha belediye başkanı değildin oranın temeli atıldığında. Sonra bir şey daha söyledi, ona da çok üzüldüm. Gökçe barajını arkadaş yapmış. Gökçe barajı 89'da açıldı, sen daha yoktun. Yalova Üniversitesi'ni ben kurdum diyor, doğru ama 2003'te Yalova Üniversitesi kanun teklifini verdim sen AK Partili milletvekillerine reddettirdin. 5 yıl sonra kurdun. Yani beni dinleseydin Yalova Üniversitesi 2003'te kurulmuş olacaktı." diye konuştu.

"Yalova'ya seni yenecek bir Cumhurbaşkanı adayı kazandırdım"

Erdoğan'ın 'Muharrem İnce 16 yıldır milletvekilisin Yalova'ya ne kazandırdın?' sözlerine değinen İnce, "Yalova'ya seni yenecek bir Cumhurbaşkanı adayı kazandırdım. Yine buraya gelip yalan, yanlış bilgiler veriyor. Bakın ben size doğrusunu anlatayım. Bu işin özeti şu; 'Tarzan zorda.' Her yere gidip çamur atıyor." dedi.

"1071 Malazgirt Zaferi'nden beri bu topraklar böyle yalancı görmedi"

Muharrem İnce, seçim öncesi tüm adayları ziyaret ettiğini söyleyerek, kendisinin Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmesine yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine ilişkin, şöyle konuştu:

"Erdoğan çıkıp sadece Demirtaş'ı ziyaret ettiğimi söyledi. Erdoğan 2 dakika akıllı ol, bir kere her kuşun eti yenmez! Bunu bil! Sen bana sordun mu ziyaret ettin mi diye? Ettim kardeşim, senden izin mi alacağım. Ben bu memleket için seni bile ziyaret ettim, sana bile katlandım. Senin derdin terörü bitirmek değil, oy almak peşindesin. Hendekler kazılırken, asfaltların altına yerleştirilirken seyrettin. 1071 Malazgirt Zaferi'nden beri bu topraklar böyle yalancı görmedi. Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz 'Diyarbakır'da alanda HDP'liler vardı' diyor. Nereden anladın, kokudan mı? MİT'e sormuş alanda HDP'liler varmış. Şundan emin olun Diyarbakır'da alanda AK Partili kardeşlerim de vardı. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın adını değiştireceğiz. Ne diyeceğiz; Muharrem'i İzleme Teşkilatı. Senin 5 tane yaverin FETÖ'cü çıktı, sen daha yaverini seçememişsin. Darbeyi eniştenden öğrenmişsin."

İnce, taraftarları İstanbul mitingine davet etti

İnce, 24 Haziran'da cumhurbaşkanı olduğunda Yalova'ya TIP fakültesini kuracağını, Taşköprü'deki askeri havaalanını sivil ulaşıma açacağını belirtti. Cumhuriyet tarihinde 2 vekil çıkaran bir ilin 5 dönem arka arkaya kendisini vekil olarak seçtiğini anımsatan İnce, bu özellikte tek kişi olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı televizyon programında tartışmaya davet eden İnce, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde 48 saat içerisinde Olağanüstü hali (OHAL) kaldıracaklarını bildirdi.

23 Haziran'daki büyük İstanbul mitingine herkesin Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor formalarını giyerek, kol kola girerek, gelmesini isteyen Muharrem İnce, seçimi ilk turda kazanacağını ifade etti.

Muharrem İnce, Erdoğan 'en az 3 çocuk' söylemini hatırlatarak, cumhurbaşkanının çocuk sayısına karışamayacağını fakat çocuk bezindeki KDV oranlarını düzenlemesi gerektiğini söyledi.

"Kıraathane menüsü sürekli zenginleşiyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kıraathane vaadine değinen İnce, "Ben uzay, nano teknoloji diyorum, o diyor ki 'bedava kek var' Her mahalleye kıraathane açacakmış. Her kıraathanede çay olacakmış. Yalnız benim size bir faydam oldu. Baştan 'kek ve çay var' dedi. Ben eleştirdikçe yanına çorba ekledi, en son Eskişehir'e gitti Tatar Böreği ekledi. Menü sürekli zenginleşiyor. Yakında yanına köfte de ekleyecek. Her gün menüyü zenginleştiriyor." dedi.

İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye ekonomisine not veren kredi derecelendirme kuruluşları var. Bu kuruluşlar AKP hükümetlerine, Türkiye'ye zaman zaman iyi zaman zaman kötü not verdiler. Bu aralar kötü not veriyorlar, Erdoğan da bunları sürekli eleştiriyor. Bazı çocuklar şöyledir, iyi not alınca "İyi çalıştım aldım", kötü not alınca "Hoca bana taktı" der."

Muharrem İnce, Yalova'dan söz isteyerek, "Ben bu sefer 3 milletvekilinin 3'ünü de istiyorum." dedi.

"Bu korkaklar kendi arkadaşlarını bile sattılar"

Demirtaş'ı ziyarete gittiğini saklamadığını ifade eden İnce, "Engin Alan, MHP milletvekili, tutuklu komutanken MHP'lilerden önce bu gariban gitti. İlker Başbuğ'a ilk ben gittim. Başbuğ'un açıklaması şu: Beni ziyarete gelen ilk siyasetçi, İnce'dir dedi. Yalova AK Parti Milletvekili Şükrü Önder'i hapse attılar. 8 kişilik koğuşta 28 kişiyle yattı Kandıra'da. Yalova'dan milletvekilleri de dahil hiçbir bakan ziyarete gitmedi ama Muharrem İnce gitti. Ben insani olarak ziyaret ettim, bu korkaklar kendi arkadaşlarını bile sattılar." diye konuştu. 

Neşet Ertaş'tan alıntı yapan İnce, "Kadınlar insandır, biz insanoğluyuz. Ben insanoğluyum, kimseyi ayırmam. Mağdur kim varsa. Diyarbakır'a gittiğimde eşim, 'Demirtaş'ın eşine gideyim mi' dedi. 'Sen bilirsin' dedim. 'Kadın dayanışması olsun' dedi, 'iyi düşünmüşsün' dedim. 'Erdoğan tutuklu olsaydı, Emine Hanım'a da giderdim' dedi. Doğru yapıyorsun' dedim." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.