SON DAKİKA
Hava Durumu

İnce'den Erdoğan'a: Onun seviyesine inemem

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, dün yaptığı mitingde 'Hırsız Erdoğan' sloganlarına tepki gösterdiğini belirterek, "Bana bugün 'terbiyesiz' demiş. Ben onun seviyesine inemem. 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım, herkesi kucaklayacağım." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2018 20:06
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2018 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İnce'den Erdoğan'a: Onun seviyesine inemem

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Bahçelievler'de dün yaptığı mitingde 'Hırsız Erdoğan' sloganlarına tepki gösterdiğini belirterek, "Bana bugün 'terbiyesiz' demiş. Ben onun seviyesine inemem. 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım, herkesi kucaklayacağım." dedi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir zamanlar fakir fukara, garip guraba dediğini hatırlatan İnce, "Şimdi saraylı artık, saraylı. Kanına bulaştı. Artık sizden biri değil. Erdoğan sarayında kilosu 4 bin 500 lira olan beyaz çaydan içiyor. Ben sizin içtiğiniz siyah çaydan içiyorum. Erdoğan beyaz Türk, ben bu ülkenin zencisiyim." diye konuştu.

Allah'ın izni, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı seçildiğinde Marmaris'teki yazlık sarayı engellilere vereceğini dile getiren İnce, engellilerin orada birer hafta sırayla tatil yapacağını söyledi.

"Türkiye'nin taze kana ihtiyacı var"

"Türkiye'deki bütün gazetelerin, bütün televizyonların sahibi Erdoğan'dır. Manşetleri atan odur. Manşetlerle dövüşe dövüşe gelen benim. Erdoğan'ın medyası varsa, benim de milletim var." diyen İnce, konuşmasına şöyle devam etti:

"Dünyada büyük ekonomik zorluklar yaşayan ülkeler, büyük krizler öncesinde hiçbir zaman uzun süreli ülkeyi yönetenlerle çıkış yolu bulamamıştır. Hep yeni bir isimle düzlüğe çıkmıştır. Türkiye'nin şimdi yorgun bir adama değil, taze kana ihtiyacı var. Buradan el birliğiyle çıkacağız. Hiç kuşkunuz olmasın.

Türkiye'yi zenginleştirmek için gençleri iyi eğitmeye ihtiyacımız var. Annelere sesleniyorum, sizin çocuklarınızı iyi mühendis yapacağız, iyi dil öğreteceğiz. Gençlerle birlikte bu ülkeyi kalkındıracağız. Her semte, her mahalleye bir kıraathane açacakmış. İnanılır gibi değil. Gençlere şunu diyor 'size iş bulamam, size fabrika açamam, size bir kıraathane açarım, sizi keklerim.' diyor. 'Yiyin keki, oturun orada dedikodu yapın.' diyor. Kitap okuyacakmış. Sen kitap özeti okuyorsun, sana mı kalmış?"

"Kıraathanede internet olacak mı?" diye soran İnce, "İnternet olursa, gençler oradan Facebook'a, Twitter'a girerse, Erdoğan'ı eleştirirlerse, sabah 05.00'te polis eve gelecek mi?" diye konuştu.

İnce, 24 Haziran seçimleri hakkında, "Herkes ailesinden 3 kişi ikna edecek. 'Yorgun bir adama değil taze kana oy ver diyecek' söz mü? Tamam mı? Sandıklara kim sahip çıkacak? Sizler. YSK'ya ise ben sahip çıkacağım 50 bin avukatla gideceğim. Hiç merak etmeyin." ifadelerini kullandı.

"Kanal İstanbul'u yapmayacağım"

Türkiye'de 15-29 yaş arasındaki 5 milyon gencin iş yerinde, okullarda, kurslarda, yurtlarda kaydı olmadığına değinen İnce, "Bu çocukları bulacağım, söz." dedi.

İnce, gençlere, "Fizik öğretmeni Muharrem İnce sözü. İki yıl içinde hiçbirinizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim." diye seslendi.

Cumhurbaşkanı olduğunda memleketin yararına olan projeleri uygulayacağını belirten İnce, şunları kaydetti:

"Ama şunu söyleyeyim, 'Kanal İstanbul'u yapacak mısın?' Hayır yapmayacağım. Hayır. Memleketin milyar dolarlarını, bunca sıkıntı varken, oraya kanal kazacağım... Yok valla kusura bakmasın kimse. Sonra zenginleşiriz, bakarız o ayrı mesele. Ama şu anda bizim için lüks. Şu anda bir tek ranta yarar o. Tek bir şey söyleyeyim Trakya'yı boydan boya Karadeniz'e kadar kazdığınızda bir tane maliyet söyleyeyim size, yüzlece köprü yapmanız lazım. Yazık günah. Ben o parayla önce fabrika kuracağım çocuklar iş bulacak, üretim olacak.

Erdoğan'ın anlayamadığı yer şurası, zannediyor ki inşaat demek zenginlik demek. Hayır. Fabrika demek zenginlik demektir. Eğer inşaat istiyorsan dünyanın en büyük inşaatı Çin Seddi'dir. 1500 sene önce yapılmıştır. Bak İstanbul'dayız, İstanbul surları, az inşaat mıdır? İnşaat o. Oradan ekmek çıkmaz, oradan geçim olmaz. Üretmek ve yatırım lazım."

"Cumhurbaşkanlığımda yargı üyeleri Erdoğan'ı eleştirmeyecek"

Öte yandan Küçükçekmece'de yaptığı mitingde, Türk Eximbank'ı, Kalkınma Bankası'nı, Halk Bankası'nı yeniden yapılandıracaklarını dile getiren İnce, "Yargıyı yeniden yapılandıracağız. Bağımsız bir yargı olacak. Benim cumhurbaşkanlığımda hiçbir yargı üyesi, benim rakiplerimi eleştiremeyecek. Benim cumhurbaşkanlığımda yargı üyeleri Erdoğan'ı eleştiremeyecek çünkü yargı üyeleri siyaset yapamaz. Benim cumhurbaşkanlığımda generaller, beni alkışlamayacak. Benim cumhurbaşkanlığımda valiler benim değil, milletin, devletin valisi olacak. Hiçbir şekilde ayrımcılık olmayacak. Derdimiz ekonomi olacak, derdimiz çocuklarımız olacak. Hiç kimseyi dışlamadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden asla..." değerlendirmesinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 2014'te avukatlar arasında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliğine atanan, anayasa değişikliğinin ardından da yeni Hâkimler ve Savcılar Kurulu ataması ile Danıştay üyeliğine getirilen Aysel Demirel, Twitter hesabından CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi eleştirmişti. Demirel, tepkilerin ardından iletisini silmişti. 

"Erdoğan bir daha seçilirse, dolar 8-10 lira olur"

Muharrem İnce, bugün İstanbul'da 23 Haziran Büyük İstanbul Buluşması'nın provasını yaptığını aktararak, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin cari açığı 55 milyar dolar. Gençlerin yüzde 20'si işsiz. 250 milyar dolar ithalat var. 453 milyar dolar borç var. Bak Türkiye batıyor, kamyon duvara çarpmak üzere. Erdoğan neden erken seçime gitti? Çünkü ekonomik kriz kapıda, o bunu biliyor. Diyor ki 'Kriz gelmeden şu seçimi yapayım oyları alayım.' ama bu yorgun adam bu krizi atlatamaz. Erdoğan bir daha seçilirse, dolar 8-10 lira olur. Batarız. Türkiye'ye yeni bir kan lazım."

"Millet de sana bay bay Recep deyiverir"

İnce, İstanbul'daki son durağı olan Silivri'de akşam saatlerinde miting yapmasına rağmen alanlar yine kalabalıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine 'Bay Muharrem' diye seslenmesine değinen İnce, şöyle konuştu:

"Bugün kampanyamızın 81. mitingindeyiz. İnsanlara tarıma dayalı sanayi, tarım alanlarını, meralarını, insan kaynaklarını atıl durumdan alıp işlevsel hale getireceğiz, hukuku tesis edeceğiz, Türkiye'de güven duyulan adalet olacak, uzay madenciliği, kuantum diyoruz, endüstri 4.0 diyoruz, fabrika diyoruz, gençlere iş diyoruz, emekliye asgari ücret tutarında bayramlarda maaş diyoruz, öğretmene polise 3600 ek göstergeyi vereceğiz diyoruz, asgari 2200 TL olacak diyoruz, özgür gençler yetiştireceğiz diyoruz, üniversite öğrencilerine 19 mayıs ve 29 ekimde 500 tl burs vereceğiz diyoruz. Benim bir de rakibim var, sayın Erdoğan Bay Muharrem deyip durma, millet de sana bay bay Recep deyiverir."

İnce, "Siyasetin içinde mizah vardır, mizahın içinde de zeka vardır. Ben seninle ekonomiyi, dış politikayı, tarımı tartışmak istiyorum. Benim olmadığım meydanlarda bana laf söylüyorsun. Beğendiğin bir tv kanalında çık karşıma tartışalım." ifadelerini kullandı.

"Hepsi aynı tarafa doğru kaçıyorsa, ormanda yangın çıkmıştır"

İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kıraathane' vaadine ilişkin, "Her mahalleye bir kıraathane açacakmış, çaylar, kekler beleşmiş. Yani diyor ki ben size iş bulamam, ancak bir kekle bir çay veririm. Gündüz çay içtin kek yedin, akşam evde ne yiyeceksin?" diye sordu. 

Muharrem İnce, mitinglerinde her partiden insan olduğu söylendiğini belirterek, "Kürt var Türk var, alevi var sünni var diyorlar. Bu nasıl oluyor diyorlar. Bir Afrika atasözü diyor ki: Eğer zebra, tilki, tavşan, aslan, kaplan, geyik hepsi aynı tarafa doğru kaçıyorsa o ormanda yangın çıkmıştır." dedi.

"Erdoğan kiminle kavga etse o yükseliyor"

İnce, Erdoğan'a yönelik eleştirilerine şöyle devam etti:

"Erdoğan kiminle kavga etse o yükseliyor, faizle kavga etti, faiz yükseldi, dolarla kavga etti dolar yükseldi, İnce ile kavga etti, İnce yükseliyor. Allah'ın izni, milletimizin isteğiyle İnce, cumhurbaşkanlığı koltuğuna; dolar, faiz, euro aşağı doğru inecek. Bunu başaracağız, hiç kuşkunuz olmasın."

TRT'nin herkesten haraç kestiğini dile getiren İnce, "Bizden topladığı parayla 24 saat Erdoğan'ı gösteriyor beni beş dakika. TRT'ye bunun hesabını sormazsam adam değilim. O medya patronlarına da sözüm var. O televizyonların, gazetelerin sahibi olabilirsiniz ama göstermeye mecbursunuz. Bu iş tamam. Siz göbek bağınızla Erdoğan'a bağlı olabilir. Ama ben size şunu söyleyeyim; Ziraat Bankası, Vakıf Bankası, Halk Bankası'nın müdürlerini değiştirdiğimizde inceleyeceğiz o kredileri de." dedi.

Bugünün Kadir gecesi olduğunu hatırlatan İnce, vatandaşlardan dua istedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.