SON DAKİKA
Hava Durumu

İnce'den Erdoğan'a 'komik adam' yanıtı

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'komik adam' sözüne yanıt verdi. İnce, "Erdoğan, 'Komik adam' demiş benim için. Sen 24 Haziran akşamı ağlayacak mısın, gülecek misin? Hep beraber göreceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2018 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2018 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İnce'den Erdoğan'a 'komik adam' yanıtı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, köprü yapmanın ufak iş olduğunu, önemli olanın gönüllere köprü kurmak olduğunu söyledi.

İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bir süredir meydanlarda, televizyonlarda seyrediyorsunuz. Aslında komik bir adam. Kimi zaman yalan dolanla kimi zaman atıp tutarak insana hoş vakit geçirtiyor." sözlerine yanıt verdi. İnce, "Erdoğan, 'komik adam' demiş benim için. Sen 24 Haziran akşamı ağlayacak mısın, gülecek misin? Hep beraber göreceğiz. Yıldırım demiş ki: 'TİKA'yı kapatacağım' demişim. Aynı abisi gibi yalancı. Sayın Yıldırım, sana bir şey diyemiyorum. Sen 24 Haziran'da kendi kendini imha edeceksin." diye konuştu. 

İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli otomobil ile ilgili kendisine söylediği "Elon Musk beni arıyor" sözlerine de, "Cumhurbaşkanı sensin tabii ki seni arayacak. Elon Musk'ın dan medet umuyor" dedi. 

"Diplomayı ben istemiyorum. Anayasa istiyor"

İnce, diploma tartışmalarına ilişkin, "Diplomayı ben istemiyorum. Anayasa istiyor. AK Parti'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorm. Doktora gittin. Ameliyat olacaksın. Sormaz mısın diplomayı. Diploma yoksa ameliyat olur musun, olmaz mısın?" ifadelerini kullandı.

"YÖK'ü kaldıracağız"

Cumhurbaşkanlığı döneminde akıl ve bilimin esas olacağını söyleyen İnce, "Yurt sorunu diye bir sorun kalmayacak. İki yıl içinde asla tek bir öğrencimiz yurtsuz olmayacak. 19 Mayıs ve 29 Ekim'de bütün üniversite öğrencileri karşılıksız burs alacak. 10 bin öğrenciyi her sene yurt dışına göndereceğiz. Okul bitince eğer iş bulamıyorsa kredisini ödemeye devam edeceğiz. Bu YÖK'ü kaldıracağız. Rektörler yeniden seçimle gelecek ve hiçbir üniversiteye bölmeyeceğiz." dedi.

İnce, seçildiği takdirde yapacaklarını şu ifadelerle anlattı:

"İlk olarak OHAL'i kaldıracağız, hukuk devletini kuracağız, atamalarımız liyakata uygun olacak, bağımsız bir Merkez Bankası kuracağız, üretime yatırım yapacağız, betona değil tarıma dayalı sanayiyi kuracağız. Ziraat Bankası'nın kulağını çekip görevine geri getireceğiz, çiftçinin emrine vereceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.