SON DAKİKA
Hava Durumu

İnce'den Diyanet İşleri Başkanına sert eleştiri

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın "Kıraathane, bizim medeniyetimizin en önemli unsurlarındandır" sözlerini eleştirerek, "Diyanet İşleri Başkanlığı da kıraathane övgüsü yapıyor. Yapma bunu, yanlış yapıyorsun, sen en üstteki din adamısın, dinimize zarar verme yazıktır günahtır." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2018 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2018 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İnce'den Diyanet İşleri Başkanına sert eleştiri

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kahramanmaraş'ta düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, kendileri göreve geldiğinde kimsenin kaybetmeyeceği, herkesin kazanacağı bir dönem olacağını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı adayı olduğu gün parti rozetini çıkardığını ve Türk Bayrağı rozetini yakasına taktığını anımsatan İnce, cumhurbaşkanı seçildiğinde sadece CHP'lilerden değil herkesimden insanın Bakanlar Kurulunda olacağını, böylelikle büyük bir barış, uzlaşma sağlanacağını vurguladı.

Bu büyük şemsiyenin altında tüm milleti buluşturacağını aktaran İnce, göreve geldikten hemen sonra OHAL'i kaldıracaklarını, Merkez Bankası başkanının bağımsız olacağını söyledi.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yenikapı mitingine katıldığını değerlendiren İnce, "Dün Tansu Çiller katılmış mitingine. Sürekli 90'lara dönmekten bahsediyor. 90'ların simgesi orada. Sürekli geçmişi kötülüyor ama Tansu Çiller'den medet umuyor. Zaten başarılı olsaydı partisini kalkındırırdı. Özetini söyleyeyim. Tarzan zorda." dedi.

"Çocuklarımız iyi eğitim alacak"

Dolardaki yükselişin durdurulamadığına işaret eden İnce, şöyle konuştu:

"Dolarla kavga etti, dolar yükseliyor. Avro ile kavga etti, o yükseldi. Şimdi de İnce ile kavga etti, o yükseliyor. Şu an sabah akşam bağıran bir cumhurbaşkanı var. Öğrencilerle, televizyona çıkıp onlarla geleceği konuşan bir cumhurbaşkanı olacağım. AK Partili anneler size sesleniyorum, fizik öğretmeni Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığında çocuklarımız iyi eğitim alacak. Çocuklarımız iyi yabancı dil ve matematik öğrenecek. Refah içerisinde yaşayacaklar. Gençlerimiz olimpiyatlarda madalya alacak. Tarıma dayalı sanayiyi geliştireceğiz. Meralarımızı, tarım alanlarımızı, insan gücümüzü atıl olmaktan kurtaracağız. Denizleri daha çok kullanacağız."

"Dünya değişiyor, değişime ayak uydurmalıyız"

Muharrem İnce, göreve geldiğinde gençlerin geleceğe daha umutlu bakacağını, topraklardan bereket fışkıracağını aktararak, "Bunları yorgun bir adam yapamaz. Bunları 16 yıl ülkeyi yönetmiş, doları 1,30'dan alıp 4,60'a yükseltmiş biri yapamaz. Türkiye'ye taze bir kan lazım." diye konuştu.

Meydanlarda kavga değil üretim konuştuğunu, dünyanın artık aydan, marstan maden çıkarılmasından, sürücüsüz araçtan bahsettiğine işaret eden İnce, şöyle devam etti:

"Eğer bu büyük değişimleri yakalayamazsak, 100 yıl fakir kalacağız. Dünya değişiyor, değişime ayak uydurmalıyız. Erdoğan diyor ki 'Dindar ve kindar bir nesil yetiştireceğim'. Benim buna itirazım var. Dindar kesim yetiştirilmesine hiç bir itirazım yok ama bu ailenin işi. Allah'ın izni, milletimizin desteğiyle cumhurbaşkanı olduğumda din dersini şöyle yapacağız: muhafazakar aile derse ki 'Benim çocuğuma 2 saat din dersi yetmez, fıkıh dersi istiyorum', o zaman baş üstüne deyip kaç saat istiyorsa seçmeli dersi vereceğiz. Öbürü de diyorsa ki 'Ben din dersi istemiyorum' ona da vermeyeceğiz. İsteyene istediği kadar vereceğiz ama tüm çocuklara yabancı dil ve matematik öğreteceğiz. Bunu birlikte başaracağız. Ben meydanlarda hak hukuk diyorum, birisi de çıkmış çay, kek oralet diyor."  

"Sen Allah'ın tahsildarı mısın?"

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ""Arşivlerde seçimlere kadar senin camide çekilmiş tek bir resmin var mı ya? Maşallah şimdi camiden çıkmıyor. " sözlerine şöyle yanıt verdi:

"Seçim yaklaştı İnce camiden çıkmıyor diyor. Seçimden önce camide fotoğrafın var mı diyor. Fotoğraf çekmeye değil Allah'a ibadet etmeye gidiyoruz. Camiye gitmemden neden rahatsız oluyorsun. Ben 5 vakit namaz kılmıyorum ama her cuma namaz kılıyorum. Arada bir sabah namazı kılarım. Sana mı soracağım camiye giderken. Neredeyse şunu diyecek. Sen Allah'ın tahsildarı mısın? Onun adına mı konuşuyorsun kimsin sen? Üzülüyor. Müslümanın camiye gittiğini görünce mutlu olması lazım. Niye gidiyor acaba diyor. Camiden elini çek. Orası meydanlarda konuşulacak bir yer değil. Sana bunları açıklayacak değilim."

"Putin Türkiye'nin etrafını sarmakla meşgul"

İnce, Erdoğan'ın Yenikapı mitinginde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisine "Büyük devlet olmanın alameti farikası budur." sözlerini aktardığını anımsattı. İnce, "Rusya bizim kuzey komşumuzdu şimdi güney komşumuz. Rusya her bir tarafımızı sarıyor. Putin Türkiye'nin etrafını sarmakla meşgul. Erdoğan'a da sen Saray'ında oyalan diyor. Seni de gazlarım diyor. Putin seni kekliyor." diye konuştu.

"İnce kısmı başlıyor"

Kahramanmaraş'taki mitinginin ardından Gaziantep'e geçen Muharrem İnce, Demokrasi Meydanı'nda vatandaşlara seslendi. İnce, göreve geldiğinde Suriye'nin başkenti Şam'a büyükelçi atayacağını bildirdi.

İnce, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki mitinginde, 43 gündür seçim çalışması yürüttüğünü ve 99. mitingini Gaziantep'te yaptığını söyledi.

Göreve geldikten sonra 48 saat içinde OHAL'i kaldıracaklarını vadeden İnce, "Merkez Bankasının para politikasına müdahale etmeyeceğiz, dış politika barışçıl olacak, Suriye'de Şam'a büyükelçi atayacağım. Suriyeliler güle oynaya memleketine gidecek. Yönümüz AB olacak. AB'nin saygın bir üyesi olacağız. Türkiye'yi her türlü vesayetten kurtaracağız. Demokrasi Meydanı'nda söylüyorum, Türkiye'de demokrasi olacak, hukuk olacak, bağımsız mahkemeler olacak." ifadelerini kullandı.

Kendisinin cumhurbaşkanı olduğu bir Türkiye'de ayrımcılığın olmayacağını, birbirini kucaklayan bir ülkenin olacağını belirten İnce, şöyle konuştu:

"Önce barışacağız, hem de hemen. Millete yalan söylemeden, herkesin gözünün önünde kimseyi kandırmadan, sanayimizin atıl kalan 25'ini harekete geçireceğiz. Meralarımızı, tarım alanlarımızı değerlendireceğiz. Yatırımcıların önünü açıp KOBİ'leri destekleyeceğiz. Siyaset biliyorsunuz uzun ince bir yoldur. Uzun kısmı bitti, ince kısmı başlıyor. Türkiye nefes alacak. Barışacak, büyüyecek ve adil bölüşeceğiz."

İnce'den Diyanet İşleri Başkanına sert eleştiri

İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Samsun mitinginde 30 yıl önce yazdığı bir şiir kitabından mısralar okuduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim adım Recep değil, benim adım Muharrem. Ben onun gibi kıvıramam. Ne diyorsam o. Yazdığımın arkasındayım. Ben o kitabın geliriyle okuduğum ilkokula laboratuvar yaptırdım. Erdoğan benim şiir kitabımla uğraşacağına sana bir alışveriş listesi vereyim onu oku. Ne dediğimi sen anladın. Sana dedim, her kuşun eti yenmez. Ben fabrika, bereketli topraklar, bacası tüten fabrika, aş, iş, her mahalleye kreş diyorum, o tutturmuş her mahalleye kıraathane diyor. Diyanet İşleri Başkanı da kıraathane övgüsü yapıyor. Memleketin haline bak. Danıştay üyesi aleyhimde twit atıyor. Hakim milletvekili adayıyla esnaf ziyareti yapıyor. Ey Diyanet İşleri Başkanı yapma bunu, yanlış yapıyorsun, ortada bir seçim var. Sen en üstteki din adamısın. Dinimize zarar veriyorsun, yazık günahtır bu işe karışma. Ayıp."

"Camiye fotoğraf çektirmeye değil ibadet yapmaya gidiyoruz"

Cami tartışmalarına da değinen İnce, şunları kaydetti:

"Seçim yaklaşınca camiden çıkmadığımı söylüyor. Bak ben senin gibi yalancı değilim. 5 vakit namaz kılmıyorum, Allah affetsin. Ama 15 yaşından beri cumaya gidiyorum. Ben böyle öğrendim, böyle yaşıyorum, böyle mutluyum. Seçim yaklaşınca gidenlerden değilim. Seçimden önce Muharrem İnce'nin camide fotoğrafı var mı diyor. Biz camiye fotoğraf çektirmek için değil ibadete gidiyoruz. Bakın pazar günü seçim var, herhalde önümüzdeki cuma da beni camide görürse herhalde 'gelme' diyecek. Sen nasıl Müslümansın; yalan, kul hakkı sende. Sana mı kaldı bu işler? Ayıp, insan böyle bir laf eder mi?"

Konuşması sırasında bazı videolar izletip, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren İnce, "Kendisine usta diyor, madem ben de çırağım, boynuz kulağı geçer. İstediğin televizyon kanalında karşıma çık. Seninle ekonomiyi tartışacağım. Yanlış Suriye politikanı tartışacağım. İşe başlarken Allah var; ikinci tura kalır, sonra hesaplaşırız diyordum. Bugün aynı noktada değilim. Birinci turda bitireceğim." ifadelerini kullandı.

Farklı siyasi partiye gönül vermişlere ve annelere seslenen İnce, göreve geldiğinde çocukların hepsini iyi eğiteceklerini söyledi. İnce matematik öğretip onların iyi doktor, mühendis olmasını sağlayacaklarını, iyi spor yapan, olimpiyatlarda madalyalar kazanan ve marka üreten çocuklar geliştireceklerini sözlerini belirtti.

Göreve geldiğinde hiçbir üniversite öğrencisini FETÖ benzeri yapılara teslim etmeyip 2 yıl içinde yurt sorununu çözeceklerini ve işsizliği yüzde 5'in altına düşüreceklerini aktaran İnce, tüm bunları yaparak Türkiye'yi en gelişmiş 10 ülke arasına sokacaklarını söyledi.

İnce, göreve gelmesi halinde piyasalara güven geleceğini söyleyerek, şunları kaydetti:

"Erdoğan kazanırsa dolar 8-10 lira olur. Ben kazanırsam dolar düşer, Türkiye'ye demokrasi gelir. Piyasaya güven gelir. Gaziantep buna hazır mı? Gaziantep büyük bir değişime, huzur projesine, kucaklaşmaya, refah toplumuna hazır. Hep birlikte kavuşacağız. Bir baba evlatları arasında ayrım yapar mı? Bir cumhurbaşkanı da yapmaz. İmam hatipliler de fen liseliler de sağcılar da solcular da başı açıklar da kapalılar da Türkler de Kürtler de benim çocuklarım. Alevi çocukları da Sünni çocukları da benim çocuklarım. Başka inanç topluluklarından olanlar da benim çocuklarım."

Eleştirilerini sürdüren İnce, "Meydanda "Bana bak Muharrem" diyor, ben de dedim ki "Sana baktım Recep söyle" Vatandaş da dedi ki "Ona zaten devletin hazinesi bakıyor, sen ona bakma bize bak." dedi. 

Pazar gününe kadar herkesin çevresinden üç kişiyi ikna etmesini isteyen İnce, "Oyunu kullandın ne yapacaksın? Akşam üzeri okula gidip sandıkları kontrol edeceksin. Sandıklardan sonra seçim kuruluna gideceksin. YSK'da da ben olacağım. Merak etmeyin. Bence bu iş tamam." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.