SON DAKİKA
Hava Durumu

İnce: Bu kafa bankadaki paranıza da çökebilir!

CHP'li Muharrem İnce, Atatürk'ün CHP tarafından temsil edilen İş Bankası hisselerinin Hazine'ye devri için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'bir an önce bitirilmesi' talimatı vermesine tepki gösterdi. İnce, "Bu kafa, bankadaki paranıza da çökebilir. Bunu daha önce darbeciler denedi, olmadı, olmaz. Aklınızdan bile geçirmeyin" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2020 22:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2020 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İnce: Bu kafa bankadaki paranıza da çökebilir!

CHP'li Muharrem İnce, Atatürk'ün vasiyeti gereği CHP tarafından temsil edilen Türkiye İş Bankası'ndaki hisselerinin Hazine'ye devri için Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'bir an önce bitirilmesi' talimatı vermesine tepki gösterdi. İnce, "Bu kafa, bankadaki paranıza da çökebilir. Bunu daha önce darbeciler denedi, olmadı, olmaz. Aklınızdan bile geçirmeyin" dedi.

İddiaya göre; uzun süredir Atatürk'ün vasiyeti ile kontrolü CHP'ye bırakılan İş Bankası hisselerini Hazine'ye devretmek için çalışmalar yapan AKP bu konuda süreci hızlandırmak istedi. Türkiye İş Bankası'nın hisselerinin Hazine'ye devri için başlatılan çalışma konusunda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir an önce sonlandırılması talimatı verdi.

Millet İttifakı'nın 24 Haziran 2018 Seçimleri'ndeki CUmhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Erdoğan'ın basına yansıyan, "10 gün içinde bitirin" sözlerine Twitter hesabından tepki gösterdi. İnce, "Bunu daha önce darbeciler denedi, olmadı, olmaz. Aklınızdan bile geçirmeyin, ekonomide yeni sorunlara kapı aralamayın" dedi.

İnce'nin açıklaması şöyle:

"Tulumbada su bitince ne yapacaklarını şaşırdılar, gözlerini yine Atatürk'ün mirasına diktiler. CHP'nin İş Bankası hisseleri üzerindeki yönetim hakkını gasp etmek, miras hukukunu, mülkiyet hakkını yok saymaktır.

Miras hukukunu yok sayarak, Atatürk'ü mirasını çiğneyerek İş Bankası'na çökmeyi düşünen bir kafa evinize, barkınıza, bankadaki paranıza da çökebilir.

Bunu daha önce darbeciler denedi, olmadı, olmaz. Aklınızdan bile geçirmeyin, ekonomide yeni sorunlara kapı aralamayın"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.