SON DAKİKA
Hava Durumu

İmamoğlu: Senin de koltuğun sallanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü'nün kendisi için verdiği davette, Saray'daki 'kırık sandalye' olayına göndermede bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2019 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2019 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İmamoğlu: Senin de koltuğun sallanıyor!

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya bugünkü yazısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, "Sandalyesi sallanıyor' dediler, senin de koltuğun sallanıyor" ifadesini kullandığını aktardı.

Aykut Küçükkaya, "Önceki gece İstanbul Kandilli'de önemli bir buluşma yaşandı. Ev sahibi, Türk siyasetinin saygın ve renkli ismi Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü'ydü. Yemek, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanması onuruna, İnönü ailesinin Kandilli'deki yeni evinde veriliyordu. İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu, İnönü ailesiyle birlikte ev sahibi konumundaydı... Konukları birlikte karşıladılar..." diye yazdı.

"Yemek, Sevinç İnönü'nün konuklara hitaben konuşmasıyla başladı. Sevinç Hanım, İmamoğlu'nun İstanbul'daki seçim gezisi sırasında iki kez kendisini ziyaret ettiğini anımsatarak 'İstanbul'u kazandığında onuruna bir akşam yemeği vereceğim...' sözünü verdiğini aktardı" diyen Küçükkaya şöyle devam etti:

"Bir tarafında Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu, diğer tarafında Yunanistan'ın eski başbakanlarından ve eşi Erdal İnönü'nün yakın dostlarından Yorgo Papandreu'yu oturtan Sevinç İnönü, yemek öncesi sandalyeleri kontrol ettiklerini söyledi. 'Biz de artık balkon konuşmaları yapalım' diyerek İstanbul'daki seçim zaferinin taçlandırılması mesajını verdi. Bu sözler gece boyunca 'kırık sandalye' esprisinin havalarda uçuşacağının göstergesiydi.

Gecede kimler yoktu ki...CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı, yabancı diplomatlar, CHP milletvekilleri ve bazı belediye başkanları davetliler arasındaydı...

Sevinç İnönü'nün ardından sözü Ekrem İmamoğlu aldı. İmamoğlu, 'demokrasi, hukuk ve vicdan' kelimeleriyle mesajını veriyordu. 'Demokrasiyi, hukuku ve vicdanı yanından ayırmayan yönetimler olmalı' diyen İmamoğlu'nun, Saray'a yönelik, 'Sandalyesi sallanıyor dediler, senin de koltuğun sallanıyor' cümlesi büyük alkış alıyordu. Gecede en uzun konuşmayı Papandreu yaptı. İmamoğlu'na 'zeytinyağı' hediye eden Papandreu, konuklara özenle seçtiği kelimelerle sesleniyordu:

'Türk-Yunan dostluğuna büyük katkısı olan İnönü ailesinin ve sosyal demokrasinin hem Türkiye'de hem Avrupa'da gelişiminde belirleyici rolü olan dostum Erdal İnönü'nün değerli eşi Sevinç Hanım'ın davetlisi olarak aranızda bulunmaktan onur duyuyorum. Bu davetin dostum Ekrem İmamoğlu'nun başkan seçilmesi vesilesiyle düzenlenmiş olması da benim için çok anlamlı. Zira Ekrem Başkan, iki yıl önce Beylikdüzü Belediye Başkanlığı sırasında bana uluslararası sosyal demokrasiye ve barışa yaptığım katkılar nedeniyle bir vefa ödülü vermiş, ben de şahsen gelip bu onurlu ödülü elinden almıştım. Şimdi İstanbul Belediye Başkanlığı'na seçilmiş olmasından, bir sosyal demokrat olarak mutluluk duyuyorum. Bizler hepimiz bu gece demokratlar, sosyal demokratlar, insan hakları savunucuları olarak, uğrunda mücadele ettiğimiz evrensel değerlerin, hakların, demokrasi ve hukukun üstünlüğü fikirlerinin, küremizin sürdürülebilir korunabilirliğinin güçlendirilmesi ve demokrasi karşıtı eğilimler karşısında küresel dayanışmanın pekiştirilmesi bakımından Ekrem İmamoğlu'nun seçiminden umutlandık ve güç aldık. Kendisine başarılar diliyorum. Önemli işlere imza atacağına eminim. Keza, burada bir araya gelen bizler Türkler ve Yunanlar olarak aramızdaki Kıbrıs gibi bazı büyük sorunlar hâlâ sürse de, barış ve dostluk içinde geçmişten çok daha yakın ve dayanışma içinde hissediyoruz. Bunda dostlarım Erdal İnönü ve İsmail Cem ile başlattığımız yakınlaşmayı daima minnetle anıyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.