SON DAKİKA
Hava Durumu

İmamoğlu'nun kayyım tepkisi: Herkes haddini bilecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu HDP'li üç büyükşehir belediye başkanının görevden alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İmamoğlu görevden alınan belediye başkanlarının görevlerine dönmeleri yönünde açıklama yaparken büyükşehirlere de kayyım atanabileceği iddiasına da, "Herkes haddini bilecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2019 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2019 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İmamoğlu'nun kayyım tepkisi: Herkes haddini bilecek

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP'nin Van, Diyarbakır ve Mardin büyükşehirlerine yapılan kayyım atamalarıyla ilgili konuştu.

İstanbul Sarıyer'de çökme tehlikesi yaşayan binanın olduğu bölgede inceleme yapan İmamoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. HDP'nin üç belediyesine kayyım atandıktan sonra büyükşehirlere de kayyım atanabileceği iddialarına yanıt veren İmamoğlu, "Herkes haddini bilecek" dedi.

İmamoğlu şunları söyledi:

"Böyle bir mantıkla demokrasinin teslim ettiği görevleri insanlardan hukuk dışı almak böyle göz çevirmeyle olmaz. Kimsenin sınırsız yetkisi yoktur. Var gibi davrananlar olur ama ülkeye çok şey kaybettirirler. Kendileri kaybetmiş olur. Kendileri zaten kaybediyorlar. Milletin iradesi çok önemlidir. Milletin iradesini yok saymak çok büyük bir hatadır. Dün de bununla ilgili açıklamamı yaptım. Ortada millettin iradesi vardır. Diyarbakır'da, Mardin'de, Van'da kuru laflarla terör örgütüyle üyelik vs gibi kuru laflarla bu hamleler yapılmaz. Varsa tespit edersiniz, işleme koyarsınız. Kayyım atayarak ucu bucağı belli olmayan bir sürece bağlamazsınız. Böyle olmaz bu iş. Bu sefer insanlar milli iradeye dönük güveni kaybederler ve o zaman başka bir ortam yaratırsınız. Çok üzücüdür. Şiddetle kınıyorum. Karşısındayım. İnsanların suçu varsa yargılanırlar cezasını bulurlar. Öyle kuru laflarla bu işler olmaz. Umarım bu yanlıştan dönerler. Umarım tekrar seçilen belediye başkanları görevlerine dönerler. Herkes haddini bilecek." (gazeteduvar)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.