SON DAKİKA
Hava Durumu

İmamoğlu'ndan yanıt: Buna kargalar bile güler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 31 Mart yerel seçimlerinin şaibeli olduğunu iddia etmesine ilişkin, "İstanbul'da meclis üyesi oyunu bize verdiler bu yüzden çoğunluğuz' diyorlar. Aynı sandığa atılan oyda, büyükşehir belediye başkanlığı oylamasında şaibe var diyorlar. Buna kargalar bile güler." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2019 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2019 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İmamoğlu'ndan yanıt: Buna kargalar bile güler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy'de vatandaşlara seslendi.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçimlerle ilgili 'şaibe' iddiasına, "Pazartesi gününe atılmış YSK süreci var. Diyorlar ki 'bu millet İstanbul'da bize oy verdi belediye başkanlarımızı seçti' diyorlar. 'İstanbul'da meclis üyesi oyunu bize verdiler bu yüzden çoğunluğuz' diyorlar. Aynı sandığa atılan oyda, 'büyükşehir belediye başkanlığı oylamasında şaibe var' diyorlar. Buna kargalar bile güler. Karga var mı burada? Gülme sesini duydum karganın." yanıtını verdi. 

YSK'ya seslenen İmamoğlu, "31 Mart seçimleriyle ilgili Pazartesi günü karar, Türkiye'nin seçimlerinin meşruluğuna, bu kardeşinizin dediği sözle yani 'kimsenin hakkını yemeyiz, hakkımızı da yedirtmeyiz' bu anlayışla hak hukuk adalet anlayışıyla sizden karar bekliyoruz." ifadesini kullandı. 

İstanbul'da seçim vaatlerinin gerçekleştirilmeye başlandığını söyleyen İmamoğlu, "İSKİ'ye yazımızı yazdık. Suyumuzu yüzde 40 ve yüzde 50 olarak kademeli indireceğiz. Bu şehrin yoksulluk haritasının envanterini çıkaracağız. İstanbul'un mazlumu kalmayacak. İnsanına lutüfta bulunan değil, sorumluluğunu yerine getiren bir belediye başkanı olacağımı söz veriyorum" dedi.

"Meclisimizi insanların huzuruna çıkardık" diyen İmamoğlu, Erdoğan'ın 'İstanbul'da meclis çoğunluğu bizde' sözünü hatırlatarak, "İstanbul'un çoğunluğu halktır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.