SON DAKİKA
Hava Durumu

'İmamoğlu mazbatayı almaya 16.30'da gidecek'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Halk TV canlı yayınında, resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını saat 16:30'da almaya gideceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2019 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2019 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'İmamoğlu mazbatayı almaya 16.30'da gidecek'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde YSK verilerine göre İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun, il birleştirme tutanaklarının tamamlanmasının ardından, saat 16.30'da mazbatasını almaya gideceğini açıkladı.

Canan Kaftancıoğlu'ndan 'mazbata' müjdesi

CHP'lilerin yaptığı açıklamalarda, dün Maltepe'de sonuçlanan sayımın ardından bugün il birleştirme tutanaklarının tamamlanması sonrası saat 16.30'da Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını alarak resmen İBB Başkanı olacağı bildirildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da saat 16:30'da mazbatayı alacaklarını açıkladı.

"İçi bomboş bir hukuksuz talep"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, AKP'nin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunduğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali ve yenilenmesi talepli 44 sayfalık olağanüstü itiraz dilekçesine ilişkin açıklamada bulundu.

Erkek, "AK Parti'nin dilekçesinde seçimin yenilenmesini gerektirecek hiçbir somut bilgi, belge, delil yok. İçi bomboş bir hukuksuz taleple karşı karşıyayız." dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un KHK ile ihraç edilenlerin sandıkta görev almasının 'tam kanunsuzluk' olduğunu ileri sürmesine ilişkin Erkek, "Sayın Yavuz diyor ki, "KHK ile ihraç edilenler seçmen olamazlar." Çok vahim bir açıklama. O maddede belirtilen 'mahkeme kararıyla' kısıtlı olanlar ve kamu hizmeti yasaklananlardır. Siz KHK ile ihraç edilenlerin seçme hakkını nasıl ellerinden alırsınız?" dedi.

AKP'li Yavuz, "2 bin 308 kısıtlı tespit ettik. Bin 229 ölü, 10 bin 290 cezaevi seçmeni, 236 yerleşim yeri cezaevi olan cezaevi seçmeni, 5 bin 287 de hükümlü olmasına rağmen seçmen listelerinde yer alanlar." diye konuşmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.