SON DAKİKA
Hava Durumu

'İklim değişikliği tarımsal üretimi olumsuz etkiliyor'

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Özer Matlı, kasım ayında adeta baharın yaşandığını belirterek, "Yaşanan bu iklimsel değişiklikler aslında çiftçimizin üretim yapabilmek için tohum ekememesi anlamına geliyor." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2019 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2019 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'İklim değişikliği tarımsal üretimi olumsuz etkiliyor'

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, iklim değişiklikleriyle artık kış aylarının ılık geçtiğini, yaz aylarında ise şiddetli yağışların görüldüğünü hatırlattı.

Yıllara göre hazırlanan iklim raporlarının, son 150 senede dünyanın sıcaklık derecesinin her geçen gün arttığını gösterdiğini belirten Matlı, şunları kaydetti:

"Kasım ayında adeta baharı yaşıyoruz. Yaşanan bu iklimsel değişiklikler aslında çiftçimizin üretim yapabilmek için tohum ekememesi anlamına geliyor. Türkiye'nin, kaynaklarını en etkin biçimde kullanabilmesi için yenilenebilir enerji yatırımlarına hız vermesi gerekir. Ayrıca kırsal kalkınma destekleri arasında yenilenebilir enerjiyle ilgili sera yapımı, jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesislerinin yapımı konusunda sunulan Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma ve IPARD Destekleri ile 2020 yılının sonuna kadar faaliyete başlayacak yenilenebilir enerji üretim tesisleri yatırımları için kira, irtifak hakkı ve kullanma izni bedellerinin yalnızca yüzde 15'ini ödeme imkanı gibi devletimizin sunduğu fırsatlardan en etkin şekilde yararlanarak küresel ısınmadan kaynaklı risklerimizi minimize ederken cari açığa ve istihdama da ciddi manada katkı sağlayabiliriz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.