SON DAKİKA
Hava Durumu

İki duvar arasına sıkışan köpek yavrusu kurtarıldı

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde iki bina duvarı arasında sıkışan köpek yavrusunu belediye ekipleri kurtardı. Evin duvarını yıkmak zorunda kalan ekiplerin kurtardığı köpek yavrusu, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde korumaya alındı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2018 20:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2018 20:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İki duvar arasına sıkışan köpek yavrusu kurtarıldı

Osmangazi Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yunuseli Mahallesi'nde yolun karşısına geçmek isteyen bir köpek, araçlardan korkarak iki bina arasındaki boşluğa kaçtı. Boşluğun daralan bölümünde sıkışan köpek yavrusunun sesini duyan vatandaşlar Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğünü arayarak yardım istedi.

Olay yerine gelen ekipler, köpeğin sıkıştığı aralıkta yer alan inşaat halindeki binanın duvarını ev sahibinin izniyle kırarak genişletti. Bulunduğu yerden çıkarılan köpek yavrusuna belediye ekipleri önce su verdi.

Halsiz kalan ve sıkıştığı yerden kurtulmaya çalışırken patileri kanayan köpek, veteriner hekim tarafından ilk müdahalenin yapılmasının ardından Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezinde korumaya alındı.

Köpeğin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde görevli veteriner hekim Kadir Özdemir, "Duvarın arasına sıkışan yaklaşık 3 aylık köpeği, belediye ekiplerimiz titiz bir çalışma ile sıkıştığı yerden kurtardı. Aç ve susuz kaldığı için halsiz kalan köpeğe serum taktık. Patilerinde oluşan yaraları kontrol ettik. Merkezimize götüreceğimiz köpeğimizi kısırlaştırdıktan sonra yasalar gereği doğal ortamına geri bırakacağız." ifadelerini kullandı.

Yavru köpeğin sıkıştığı inşaatın sahibi Murat Ceylan da köpeğin sıkıştığını öğrenince hiç düşünmeden belediye ekiplerine evin duvarını yıkabileceklerini söylediğini aktardı. Ceylan, köpeğin kurtarılmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.