SON DAKİKA
Hava Durumu

İhale ile geyik avına tepki; Turizm değil vahşet!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Bilecik'teki orman alanında 2 kızıl geyiğin avlanmasına ilişkin açtığı ihale tepkilere neden oldu. Doğa ve çevre örgütleri geyiklerin avlanmasına ilişkin karara tepki gösterirken, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, bunun turizm değil vahşet olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2019 01:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2019 01:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İhale ile geyik avına tepki; Turizm değil vahşet!

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü'nün Bilecik'teki orman alanında 2 kızıl geyiğin avlanmasına ilişkin açtığı ihale tepkilere neden oldu. Doğa ve çevre örgütleri geyiklerin ihale ile para karşılığı avlanmasına tepki gösterirken, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, bunun turizm değil vahşet olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, 2 adet kızıl geyiğin av turizmi kapsamında vurulması için ihale açmasına sert tepki göstererek, "Nesli tükenmekte olan geyikleri vurarak turizm gelişimine nasıl bir katkı sunacaklarmış anlamadım. Turizmin gelişmesi isteniyorsa o hayvanları vurmak değil tam tersine korumak gerekir" dedi.

Bu karardan derhal dönülmesi gerektiğini belirten Sarıbal, şunları söyledi:

"Vurulmaları değil korunmaları gerekir'

"Tarım ve Orman Bakanlığı Bursa 2. Bölge Müdürlüğü, bir ihale açmış. İhale nedir diye baktığımızda, nesli tükenmekte olan 2 kızıl geyiğin, para karşılığı vurulması. İnanılır gibi değil. Doğal yaşamı, tabiatı korumakla yükümlü olan Orman Bakanlığı, nesli tükenmekte olan hayvanları üç kuruşa öldürtmek için ihale yapıyor. Bunu da 'turizmin gelişmesi' için yapıyormuş. Bu turizm değil vahşet.

Bütün dünya, nesli tehlikede olan canlıların, hayvanların korunması için didinirken, bu ihaleyle biz tersini yapmış oluyoruz. Şimdi bu durum turizmi nasıl geliştirecekmiş, ben anlamadım. Nesli tükenme tehlikesi altında olan hayvanları birilerine vurdurmak turizm gelişimine nasıl bir katkı sunacak? Bizim yetkililer nesli tükenen hayvanları vurdurmak için ihale açınca, ülkemize daha fazla mı ilgi gösterecek turistler?

Biliyorum, 'bu hayvanlar zaten yaşlı' diyecekler ama gerekçe ne olursa olsun, soyları tükenmekte olan geyiklerin vurulmasına izin verilmemelidir. Bu güzel hayvanları öldürerek değil yaşatarak turizmi geliştirelim. Bunun için çabalayalım. Bu ihale derhal iptal edilmelidir."

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal

Doğader geyik avına sosyal medyadan tepki gösterdi

Doğader eski Başkanı Murat Demir de sosyal medyadan konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Doğal ve yaban yaşamın birinci derecede sorumlusu olan Orman Bakanlığı Bursa Orman İl Müdürlüğü av turizmi gelişsin diye nesli tükenmek olan geyiklerin para karşılığında avlanması İçin 10 Haziran günü ihale yapıyormuş. Şaşırdık mı Hayır. Yaşanılabilir bir doğa için Orman Bakanı derhal istifa etmelidir." dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ihale ilanında 2 kızıl geyik için 14 bin lira muammen bedel belirlenmiş durumda

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.