SON DAKİKA
Hava Durumu

İdlib'den yine acı haber; 2 şehit, 5 yaralı

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'de 2 askerin hayatını kaybettiğini, 5 askerin yaralandığını duyurdu. İdlib'de daha önce 13 Türk Silahlı Kuvvetleri personeli şehit olmuştu.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2020 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2020 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İdlib'den yine acı haber; 2 şehit, 5 yaralı

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan unsurlarımıza yapılan hava saldırısı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Belirlenen hedefler ateş altına alınmış, alınmaya devam edilmektedir. Bugüne kadar olduğu gibi şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamış, bundan sonra da bırakılmayacaktır. Hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, TSK ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için de acil şifalar dileriz. İdlib bölgesindeki çeşitli kaynaklardan alınan son bilgilere göre; 50'den fazla Rejim unsuru, 5 tank, 2 zırhlı personel taşıyıcı, 2 silahlı pikap, 1 obüsün imha edildiği öğrenilmiştir."

Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklaması

Rusya Savunma Bakanlığı da, "Rusya Hava Kuvvetleri, İdlib'de Suriye hükûmetinin savunmalarını aşan militanları vurdu" açıklamasında bulunmuştu. Rusya'nın açıklaması, MSB'nin şehit haberlerini duyurmasının yaklaşık 10 dakika öncesinde yapıldı. Ayrıca Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Türkiye, Suriye hükümet güçleri ile çatışan militanlara topçu desteği sağlıyor" ifadeleri yer aldı.

Rusya Dışişleri'nin açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'ye "İdlib'le ilgili abartılı açıklamalar yapmayıp bunun yerine diplomatik kanallarını devreye alma" çağrısında bulundu.

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İdlib'de operasyon başlatmanın an meselesi olduğu yönündeki açıklaması konusunda, "Türkiye yönetiminin açıklamaları konusuna gelince, 'sahada' herhangi bir gerilim halinde birçok ülke açıklama yapmanın uygun olduğunu düşünüyor, halbuki bize göre bu tür durumlarda her şeyden önce mevcut iletişim kanallarının devreye alınması gerekiyor, zira (bu kanalların) muazzam bir potansiyeli var." dedi.

"Türkiye silah sevk etmeyi durdursun"

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi ise, Türk ordusunun "Suriye'deki teröristlere destek verdiğini" açıklarken, Ankara'ya "teröristlerin faaliyetlerine destek vermeyi ve onlara silah sevk etmeyi durdurma" çağrısı yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.