SON DAKİKA
Hava Durumu

İbrahim Kalın'dan tepki çeken çıkış!

Ayasofya'nın ibadete açılmasının ardından Gerçek Hayat dergisinin 'hilafet' çağrısı kamuoyunda büyük tepki çekerken şimdi de Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, aydınlanma değerlerini ve Cumhuriyet dönemini hedef alan bir paylaşımda bulundu. Kalın'ın paylaşımına sosyal medyada yoğun tepki gösterildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2020 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2020 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İbrahim Kalın'dan tepki çeken çıkış!

Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasının ardından başlatılan hilafet tartışmaları devam ederken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabı Twitter'dan "Bize yüz elli yıldır modernleşme adı altında başkalarının hikâyeleri anlatıldı. Artık kendi hikâyemizi yazma zamanıdır" çıkışında bulundu. Kalın'ın aydınlanma değerlerini ve Cumhuriyet dönemini hedef alan paylaşımı sosyal medyada yoğun tepkiyle karşılandı.

Ayasofya'da cuma günü kılınan ilk namazda, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın verdiği hutbe büyük bir tartışma yaratmıştı. Erbaş'ın, "Fatih Sultan Mehmet Ayasofya'yı cami olması için vakfetti. Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar" sözleri Ayasofya'yı müze yapma kararı alan Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin kurucularını hedef aldığı şeklinde yorumlanmıştı.

Ali Erbaş'ın sözleri tartışılırken, Albayrak Grubu'na ait Gerçek Hayat dergisi, hilafet çağrısı yapan bir kapakla çıktı. Erbaş'ın sözleri ve Gerçek Hayat'ın kapağı, rejim tartışmasına neden oldu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan dikkat çeken mesaj

Bu çıkışlar kamuoyunda tepkilere neden olurken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Kalın, kendilerine 150 yıldır modernleşme masallarının anlatıldığını ileri sürdü ve "Artık kendi hikâyemizi yazma zamanıdır" dedi.

Kalın, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Biz masalları olan bir coğrafyanın çocuklarıyız. Bize yüz elli yıldır modernleşme adı altında başkalarının hikâyeleri anlatıldı. Artık kendi hikâyemizi yazma zamanıdır."

Kalın'ın paylaşımına vatandaşlardan tepkiler

Kalın'ın Twitter'daki paylaşımına sosyal medya kullanıcıları yoğun tepki göstererek, kendisine yanıt verdi.

CHP'li Engin Özkoç'un tepkisi

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Türkiye Cumhuriyeti'nin şanlı tarihini bir masal gibi görenler ve 1923 Türk Devrimi'ni geride bırakılması gereken bir yalanmış gibi yansıtmaya çalışanlar sözlerine çok dikkat etmeli. 1923 Türk Devrimi tarihin yeniden yazıldığı, kuruluş ve kurtuluşu içeren bir süreçtir" dedi. 

Özkoç şu ifadeleri kullandı:

"Bu süreç öylesine önemli bir süreçtir ki, o dönemde emperyalist Batının tutsağı mazlum milletlerin kalbi ve kulağı Ankara'ya, Türk Devrimi'ne odaklanmıştır.

1923'le birlikte yeni Türk devletimizin modernleşmesi, her alanda ulusal özbenliğimizi ve kimliğimizi koruyarak her bir alanı emekle ilmek ilmek dokunarak inşa edilmiştir.

150 yıllık modernleşme sürecimiz 2002 yılından bu yana, köklü Türkiye mirasını bir küf gibi yiyip bitiren AKP'nin şuursuz, kökü dışarıda politikaları nedeniyle kesintiye uğramıştır.

Bizim gibi Türkiye'nin modernleşme tarihinin mirasçısı, savunucusu ve ileri taşıyıcısı milyonların olduğunu bilerek, emin adımlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 1923 Türk devrimi, 20. Yüzyıla damga vurduğu gibi 21. Yüzyıl için de örnek bir model olmayı sürdürecektir.

Kimse umudunu yitirmesin, bu mirasyedilere inat, mücadelemiz Cumhuriyetimiz demokrasiye evrilene kadar canla başla devam edecektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.