SON DAKİKA
Hava Durumu

Hürriyet, Taha Akyol'la yollarını ayırdı

Doğan Medya Grubu'nun mart ayında Demirören Holding'e satılmasının ardından işten çıkarmalar sürüyor. Son olarak, ağırlıklı olarak hukuk yazıları kaleme alan Taha Akyol'un yazılarına son verildi. Akyol, bugün kısa bir veda yazısı kaleme aldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2018 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2018 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Hürriyet, Taha Akyol'la yollarını ayırdı

Hürriyet Gazetesi Ekim 2011'den bu yana gazetede yazan Taha Akyol ile yollarını ayırdı.

Demirören Grubu, Hürriyet'i de bünyesinde bulunduran Doğan Medya Grubu'nu Ziraat Bankası'nın 675 milyon dolarlık kredi desteğiyle 1,1 milyar dolara satın aldıktan sonra Fikret Bila Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği'nden istifa etmişti. İstifada, Ercüment İşleyen'in Hürriyet internet sitesinin başından alınması ve Doğan Haber Ajansı yönetiminin değiştirilmesi operasyonlarının Bila'dan habersiz yapılması rol oynamıştı. El değiştirmenin hemen ardından gazete yazarlarından Melis Alphanda Hürriyet'ten istifa etmişti.

Son olarak, Doğan grubu bünyesindeyken 1991 yılında Milliyet'te yazmaya başlayan, Ekim 2011'den beri de Hürriyet'te yazan Taha Akyol'a, yazılarına son verildiği dün tebliğ edildi.

T24'ün aldığı bilgiye göre, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, Akyol'a kararı "üzüntületirini paylaşarak ve kararı kendisinin vermediğini" belirterek tebliğ etti.

Hürtiyet koridorlarında konuşulan bilgiye göre, Munyar, Taha Akyol'un yazılarına son verilmesini "Demirören ailesinin kararı" diyerek gerekçelendirdi.

Akyol köşe yazarlığının yanısıra Doğan Medya bünyesindeyken CNN Türk'te Genel Müdürlük görevinde bulunmuş ve programlar hazırlayıp sunmuştu.

Doğan Medya Grubu'nun Demirören Medya Grubu'na satılmasının ardından Akyol'un hazırlayıp sunduğu "Eğrisi Doğrusu" programı yayından kaldırılmıştı.

Doğan Medya'nın Demirören'e satışı sonrasında köşe yazarları Melis Alphan, Yonca Tokbaş ve Mehmet Yaşin ile yollar ayrılmıştı.

Taha Akyol, Hürriyet'te yazılarına son verilmesinin ardından bugün kısa bir veda yazısı kaleme aldı.

İşte Akyol'un o yazısı:

"Yazarlıkta en zor olan, veda yazısı yazmaktır. Hele de yıllarca birlikte olduğu okurlara, yıllarca çalıştığı kurumlara veda etmek daha bir zordur.

Bugün bu zor vedayı yapıyorum.

Değerli okurlarıma ve çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.

En iyi dileklerimle, saygılarımla."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.