SON DAKİKA
Hava Durumu

Hükümet patates ve soğanda hemen ithalat dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kilosu 6 liraya kadar yükselen patates ve soğan için "Bu ürünlerin ithalatına müsaade edeceğiz. Soğan ve patatesin Türkiye'ye gireceği miktar ve ülke belli." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2018 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2018 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Hükümet patates ve soğanda hemen ithalat dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yükselen fiyatlar nedeniyle patates ithal edileceğini açıkladı. 

NTV'de soruları yanıtlayan Zeybekci, kilosu 6 liraya kadar yükselen patates ve soğan hakkında konuştu. Zeybekci şunları söyledi:

"Soğan- patates fiyatlarıyla ilgili aşırı oynaklık görüyoruz. Konuyla ilgili müdahalemiz başladı. Tarım Bakanlığı olarak bakıyoruz. Bu ürünlerin ithalatına müsaade edeceğiz. Soğan ve patates fiyatlarında aşırı oynaklık görüyoruz, spekülasyona izin vermeyiz."

Başbakan Binali Yıldırım, patates ve soğanın fiyat artışını 'spekülasyon' olarak yorumlamıştı. 

Kılıçdaroğlu'ndan fiyat artışlarına tepki

Patatesin raflardaki fiyatı 6, soğanın da 6.5 liraya çıktı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, soğan ve patates fiyatlarındaki artışa tepki gösterdi:

"16 yılda bu ülke saman ithal etti, mercimek ithal etti, fasulye ithal etti, yulaf ithal etti, canlı hayvan, et ithal etti, şimdi soğan ve patates ithal edecek. Akıl ve mantığın alacağı bir şey değil. Bu kadar bereketli topraklar üzerinde üretim yapan insanların 5-10 kuruş kazanmasına hükümet engel oluyor. Fiyatlar arttıysa sorumlusu hükümettir, hükümet edenlerdir. Bunlar hangi gerekçeyle gidip vatandaştan oy istiyorlar, emin olun ben de merak ediyorum. Bu memleketi bu hale kim getirdi? Soğan, patates ithal edecek ülke miyiz biz? Daha düne kadar patatesler, soğanlar derelere dökülüyordu, o zaman bu ülkede hükümet yok muydu? Aynı kişiler, aynı bakanlar vardı, aynı Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan zat vardı. Memleketi bu hale getirdiler, şimdi 'İthalat yapıyoruz.' Başka ülkelerin tarımına katkı yapıyorlar. Fransa'da boşuna şövalye nişanı vermediler bunlara o ülkenin tarımına katkıda bulunduğu için. Geldiğimiz nokta şudur; tarım üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Hükümet, büyük güçlerin, Batı'daki tarım lobisinin oyuncağı konumundadır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.