SON DAKİKA
Hava Durumu

Hüda Kaya'dan Erdoğan'a 'ezan' tepkisi

Hüda Kaya'dan Erdoğan'a 'ezan' tepkisi: Ellerinde tek bir argüman kaldı, dini değerleri istismar etmek, gerçekleri çarpıtmak..

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2019 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2019 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Hüda Kaya'dan Erdoğan'a 'ezan' tepkisi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, 8 Mart'ta Taksim'de polisin biber gazı ve plastik mermilerle sert bir şekilde müdahale ettiği eylemle ilgili "CHP ve HDP'nin öncülüğünde bir grup güya kadınlar için Taksim'de bir araya geldi, ezana ıslıklarla terbiyesizlik ettiler. Bunlar hiç İstiklal Marşı okumamışlardır. Ezana sahip çıkmayanlar, düşman kapımıza dayandığında onları alkışlar" sözlerinin ardından "Ezana uzanan eller kırılsın" sloganları atan bir grup Taksim'de toplandı. 

Polisin plastik mermi ile müdahale ettiği grup daha sonra HDP İl Binası'na yöneldi. Grup polis müdahalesiyle dağıtılırken HDP'liler parti binası önünde nöbet tutmaya başladı. 

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya konuya ilişkin "31 Mart'a giderken ülkede gerçekten kaybettiklerinin göstergesidir bu gündemler. Halka vadedebilecek ne ekonomik bir düzlük, ne adalet, ne özgürlük, ne barış ne insanlık, ne ahlak her şeyi çürüttüler, gasp ettikler. Gerçekleri çarpıtarak, yalanlarla saltanatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Artık 'anketlere güvenmiyorum' diyecek bir noktaya geldiler. Ellerinde tek bir argüman kaldı, dini değerleri, hassasiyetleri istismar etmek ve gerçekleri çarpıtmak. Nasıl ki Gezi zamanında Kabataş yalanlarıyla, başörtülü bacıma saldırdılar iftiralarıyla nasıl bu halkın inançlarını istismar eden gündemler oluşturmaya çalıştılarsa, şimdi 31 Mart'ta giderken, gerçekten kaybettiklerini anlayacaklar" açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.