SON DAKİKA
Hava Durumu

Hrant Dink Bursa'da yürüyüşle anıldı

Uğradığı silahlı saldırı sonucu 12 yıl önce hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, Bursa Heykel'de düzenlenen yürüyüş ile anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2019 22:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2019 22:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Hrant Dink Bursa'da yürüyüşle anıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, Agos Gazetesi önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilişinin 12. yılında Heykel'de Bursa Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen yürüyüş ile anıldı.

"Vazgeçmiyoruz Ahparig!" pankartı ile Setbaşın'dan Heykel'e yapılan yürüyüşün ardından Atatürk Heykel'i önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Bursa Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını Figen Ovat okudu. 

İstanbul'da Hrant Dink anması

İstanbul'da Hrant Dink için çalıştığı Şişli Halaskargazi Caddesi'ndeki Agos gazetesi önünde anma töreni düzenlendi.

Gazete önündeki anma törenine, Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, oğlu Arat Dink ile kızları Delal ve Sera Dink'in yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sanatçı Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, 28 Kasım 2015'te öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, akademisyen ve hukukçu Hüseyin Hatemi, gazeteci-yazar Hasan Cemal, Oral Çalışlar ile çok sayıda kişi katıldı.

Üzerinde "Adalet istiyoruz" yazan dev pankartın asıldığı gazete binasının girişinde, "Hrant'ın Arkadaşları" insan zinciri oluşturdu. Katılımcılar Dink'in öldürüldüğü noktaya kırmızı karanfil bıraktı. Törende "Sarı Gelin" türküsü, Türkçe ve Ermenice olarak çalındı.

Anma törenine katılanlar, "Buradayız Ahparig", "Hrant için adalet için", "Öldür diyenler yargılansın" gibi sloganlar attı.

Ayrıca Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürüldüğü saat 15.05'te saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında her yıl olduğu gibi Hrant Dink'in kendi sesinden "Su çatlağını buldu" hikayesi dinletildi.

Anma konuşması ise 2 Nisan 1948'de öldürülen yazar ve şair Sabahattin Ali'nin kızı Filiz Ali tarafından yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.