SON DAKİKA
Hava Durumu

Hollanda'da tramvayda saldırı; 3 ölü, 5 yaralı

Hollanda'nın Utrecht kentinde bir tramvayda meydana gelen silahlı saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı. Polis, 37 yaşındaki bir Türk hakkında kendisine 'yaklaşılmaması' yönünde uyarıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2019 19:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2019 19:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Hollanda'da tramvayda saldırı; 3 ölü, 5 yaralı

Yeni Zelanda'da iki camide 50 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının şoku sürerken bu kez Hollanda'nın Utrecht kentinde bir tramvayda meydana gelen silahlı saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı. Saldırganın Yozgat doğumlu Hollanda vatandaşı bir Türk olduğu belirtildi.

Hollanda'nın Utrecht kentinin batısında yer alan 24 Ekim Meydanı'nda bir kişi bir tramvayın içinde ateş açtı. Saldırıda 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 5 kişinin yaralandığı belirtildi.

Hollanda'nın NOS kanalı şüpheli saldırganın bir araçla kaçtığını duyurdu. Polis, okullara kapılarını kapalı tutmaları konusunda uyarıda bulundu. 

Meydana ambulans ve üç helikopter gönderildi, tramvay seferleri durduruldu.

Hükümetin de saldırı üzerine acil toplanacağı belirtildi. Kriz masaları oluşturulurken, Lahey'de Parlamento ve Başbakanlık binası çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ülke çapında güvenlik tedbirleri de artırıldı. Polis, Yeni Zelanda'daki saldırıların ardından özellikle camilerin etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı.

Yerel medya, kaçan saldırganın saklandığı sanılan bir binanın terörle mücadele ekipleri tarafından kuşatıldığını aktardı.

Polisten 37 yaşındaki Türk uyarısı

Hollanda polisi, 37 yaşındaki bir Türk hakkında 'yaklaşılmaması' yönünde uyarıda bulundu.

Yapılan açıklamada, "Polis, bu sabahki saldırıyla bağlantılı olarak, 37 yaşında Türkiye doğumlu Gökmen Tanış'a dikkat etmenizi rica ediyor. Bu adama yaklaşmayın" denildi. Uyarıda, failin görülmesi halinde polise haber verilmesi istendi.

Ülke basınında çıkan haberlerde, saldırı sırasında olay yerinde bulunan bir kişinin "saldırganın büyük bir silahla etrafa ateş açtığını" iddia ettiği aktarıldı.

Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS'ta çıkan haberlerde, şüphelinin daha önce tecavüz ve farklı tehditlerden dolayı sicilinin olduğu yönünde iddialar bulunduğu ancak bunların kesinleştirilemediği belirtildi.

Hollanda basınına yansıyan bilgide, olay yerine polis helikopterlerinin sevk edildiği ve saldırganın yakalanması için operasyonun sürdüğü aktarıldı.

Polisin olaya yakın mesafedeki bir apartmanda operasyon düzenlediği görüldü.

AA'nın aktardığına göre, saldırganın yakınları, Hollanda'daki silahlı saldırıda şüpheli Gökmen Tanış'ın 'ailevi meselelerden' dolayı tramvaydaki bir yakınına, ardından yardım etmek isteyenlere ateş açtığını ileri sürdü.

Türk iş insanı: IŞİD'den tutuklanmıştı, bırakıldı

Utrecht'te yaşayan Türk bir iş insanı BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada, Gökmen Tanış'ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğunu, daha önce Çeçenistan'a gidip savaştığını söyledi. Tanış için, "Birkaç sene önce IŞİD'le bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti" dedi.

Hollanda Başbakanı: Sarsıldık

Saldırının ardından hükümeti acil toplayan Hollanda Başbakanı Mark Rutte, "Ülkemiz, bugün Utrecht'teki saldırıyla sarsıldı. Açık bir terör eylemi. Hoşgörülü Hollanda toplumuna saldırıldı. Öncelikle zanlıyı ya da zanlıları yakalanmaya odaklandık" dedi. Rutte, polis ve savcıların gerçeği ortaya çıkarmak için çalıştığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.