SON DAKİKA
Hava Durumu

'Hocaların hocası' son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye'deki ilk Kovid-19 vakasını da tespit eden isim olan 'hocaların hocası' Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti. Taşçıoğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında maskeli ve sosyal mesafeli kılınan cenaze namazının ardından Nakkaştepe Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2020 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2020 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Hocaların hocası' son yolculuğuna uğurlandı

Bütün ömrünü öğrencileriyle hastalarına adayan Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden ilk hekim oldu.

Aynı zamanda Türkiye'deki ilk Kovid-19 vakasını da tespit eden isim olan Taşcıoğlu, 16 Mart'ta görülen ateş, öksürük ve nefes darlığı şikayetleriyle uzun yıllardır çalıştığı İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesine yatırıldı.

Prof. Dr. Taşcıoğlu, durumunun ağırlaşması üzerine 18 Mart'ta yoğun bakım ünitesine kaldırılarak solunum cihazına bağlandı.

Tedavisi çok sayıda uzman hekimin olduğu bir kurul tarafından sürdürülen Taşcıoğlu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 1 Nisan'da hayata veda etti.

Taşçıoğlu'nun cenazesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında maskeli ve sosyal mesafe korunarak cenaze namazı kılınmasının ardından Üsküdar Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

İÜ İstanbul Tıp Fakültesinde tören düzenlendi

Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu için İÜ İstanbul Tıp Fakültesinde tören düzenlendi.

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi önünde saygı duruşuyla başlayan törene, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, İstanbul Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, hekimler, asistanlar ve sağlık çalışanları katıldı.

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, iç hastalıklarının ulu çınarı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu'nun anısına toplandıklarını söyledi.

Acılarının çok büyük olduğunu ifade eden Tükek, şunları kaydetti:

"Bizim için çok kıymetli bir insan. Yıllarca beraber çalıştığımız üstün nitelikleri olan, kendisini tıbba adamış, eğitimci kişiliğiyle ön plana çıkmış bir kişiden bahsediyoruz. Onu kaybetmenin üzüntüsünü şu anda derin bir şekilde yaşıyoruz. Kendisi inşallah son kaybımız olur. Bundan sonraki süreçte gerçekten dünyayı saran pandemi sürecinde de başka kayıplar yaşamamayı ümit ediyoruz. Bunun için de elimizden gelen ne varsa o gayreti göstermek istiyoruz. Göstereceğimizi de buradan ilan etmek istiyoruz."

Maske takarak ve sosyal mesafe kuralına dikkat ederek törene katılan Taşcıoğlu'nun meslektaş ve öğrencilerinin üzgün olduğu görüldü.

"Hocaların hocası"

Öğrencileriyle hastaları tarafından çok sevilen ve de "hocaların hocası" olarak anılan Prof. Cemil Taşcıoğlu, 1952 yılında Rize'de dünyaya geldi.

Taşcıoğlu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirmesinin ardından mecburi hizmetini Şanlıurfa'da tamamladı.

Daha sonra İÜ İstanbul Tıp Fakültesine dönen Taşcıoğlu, sırasıyla önce İç Hastalıkları Uzmanı, ardından Doçent, sonrasında da Profesör unvanını aldı.

Yakın çalışma arkadaşları tarafından "Asistanından öğrencisine kadar herkesin sevdiği ulu bir çınar" olarak nitelendirilen Taşcıoğlu, emekliliği dolduğu halde çok sevdiği mesleğini ve hastalarını bırakmamak için görevini sürdürdü.

İstanbul Tıp Fakültesinde hem hasta muayene eden hem de öğrencilere ders vermeyi sürdüren Taşcıoğlu, dahiliye alanına da birçok önemli katkıda bulundu.

Bu alana ilişkin birçok yazılı eseri de bulunan Taşcıoğlu, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.