SON DAKİKA
Hava Durumu

Hisariçi'ndeki 'Eski Bursa' gün yüzüne çıkarılıyor

Bursa'nın ilk yerleşim yerlerinden Hisariçi, Osmangazi Belediyesinin Hisar İçi Kentsel Yenileme Projesi ile yeniden ayağa kaldırılacak. 

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2018 22:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2018 22:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Hisariçi'ndeki 'Eski Bursa' gün yüzüne çıkarılıyor

Hisar İçi Kentsel Yenileme Projesinin ilk etabı olan Oruçbey Caddesi'ndeki cephe sağlıklaştırma çalışmalarını yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa'nın en eski 5 mahallesinin yer aldığı Hisariçi'nde gerçekleştirilecek dönüşümün ilk etabının Oruçbey Caddesi Cephe Sağlıklaştırma Projesi olduğunu kaydetti. 

Bu bölgenin tarihi dokusunu yeniden gün yüzüne çıkaracak çalışmaların başladığını ifade eden Dündar, "Hedefimiz tüm Hisariçi'nin, tarihi şehir olarak yeniden ayağa kaldırılmasıdır. Hisar'da tarih yeniden canlanacak." açıklamasında bulundu.

Dündar, Hisar'ın Osmanlı'nın Bursa'yı fethettiği zaman kurulu bulunan bir yerleşim yeri olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Bursa'nın tarihi geçmişini içinde barındıran, 'eski Bursa' olarak bilinen bir bölge. Şehrimizin geçmişini yansıtan tarihi bir bölge olarak çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Bizler de bölgenin tarihi dokusunu gün yüzüne çıkartmak için Hisar'ı bir bütün olarak çalışıyoruz. Cephe sağlıklaştırma, zemin kaplama ve cephe yenileme çalışmaları, Hisar'ın tarihi dokusunun ortaya çıkartılarak yarınlara taşınması ve bölgenin turizme kazandırılması adına çok önemsediğimiz bir çalışma. Hedefimiz, tüm Hisar'ın yeniden elden geçirilerek tarihi kimliğinin ortaya çıkarılmasıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.