SON DAKİKA
Hava Durumu

Hileli üründen geçilmiyor; Bakanlık liste yayınladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit, tağşiş veya ilaç etken maddesi tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürünü kamuoyuna duyurdu. Hileli ürün satanlar arasında çok sayıda Bursa firması da var.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2020 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2020 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Hileli üründen geçilmiyor; Bakanlık liste yayınladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar ve çikolataların yer aldığı 229 firmaya ait 386 parti ürünü kamuoyuna açıkladı.

Zeytin yağından, bala, gazlı içecekten çaya, çikolatadan ete kadar birçok üründe tağşiş (Bir şeyin içine başka bir madde karıştırma, katıştırma) ortaya çıktı.

Bakanlığın yayınladığı listede laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasını içeren bilgiler kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Duyuruda, ülkede gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıdayla temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerinin büyük bir titizlikle yürütüldüğü ifade edildi.

229 firmaya ait 386 parti üründe taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edilen açıklamada, 2012 yılından bu yana 1443 firmaya ilişkin 3202 parti üründe taklit ve tağşiş yapıldığı da belirtildi.

TAKLİT VE HİLELİ ÜRÜN VE FİRMA LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.