SON DAKİKA
Hava Durumu

'Her sekiz kadından birinde meme kanseri var'

Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Özkul, her 8 kadından birinin meme kanseriyle karşılaştığını belirterek, "Dünyadaki 18 milyon kanser hastasından, 2 milyon 88 bini meme kanseri. Yani kanserli hastaların yüzde 25'ini meme kanseri hastaları oluşturuyor." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2019 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2019 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Her sekiz kadından birinde meme kanseri var'

Özel Hayat Hastanesi, 'Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı' etkinlikleri kapsamında, meme kanserine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık uyandırmak amacıyla pembe ağırlıklı etkinlik düzenledi.

Hastanenin girişinde farkındalık için pembe kurdeleler takılırken, personel de pembe renkte kıyafetlerle hizmet veriyor. Bekleme salonunda oluşturulan meme kanserine dikkat çekmek için hazırlanan 'pembe koltuk' ile de meme kanserine ilişkin bilgilendirmeler yapılıyor.

'2 milyon 88 bin meme kanseri hastası var'

Etkinlikte açıklamalarda bulunan Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Özkul, her 8 kadından birinin meme kanseriyle karşılaştığına dikkat çekti. Uzm. Dr. Özkul, "Dünyadaki 18 milyon kanser hastasından, 2 milyon 88 bini meme kanseri. Yani kanserli hastaların yüzde 25'ini meme kanseri hastaları oluşturuyor. Bu rahatsızlık önemli bir konu ama bundan korkmamak lazım, erken tanı sayesinde meme kanseri tedavisinde başarı oranı yüzde 90'ı buluyor. Bu yüzden 40 yaş üstündeki tüm kadınların, senede bir kere mamografi çekimlerini yaptırması gerekiyor" dedi.

Ekim ayı içerisinde meme kanseri konusunda farkındalık yaratacak etkinliklerine devam edeceklerini belirten Uzm. Dr. Özkul, "İnsanlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesini önemsiyoruz. Hiç korkmayın, endişe etmeyin. Gerekli tedbirleri almak lazım. Eski zamanlardan kalma 'Kanserden korkma, geç kalkmaktan kork' diye bir ifade vardı, aynı durum meme kanseri için de geçerli. Özellikle teşhisten sonra tedavilerin olumlu sonuçlandığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.